Katharina Böhm 59 let


Tato německá herečka se narodila do německo-polské herecké rodiny. Její otec Karlheinz Böhm hrál ve více než 70-ti filmech a získal celkem čtyři ocenění. Matka Barbara Lass pocházela z Polska a hrála v necelé třicítce titulů. Díky známým rodičům začala Katharina s herectvím poměrně brzy, a úspěšně. Již ve dvanácti letech se objevila v seriálu HEIDI. Brzy následovaly další role, až se jako sedmnáctiletá dostala do castingu na ságu DĚDICTVÍ GULDENBURGŮ, což byla jakási německá odpověď na americký DALLAS a DYNASTII.

V současnosti (2009) čítá její filmografie téměř šedesát titulů. Jde o jednu z nejobsazovanějších hereček. Hraje převážně v romantických filmech, kde ztělesňuje buď křehké krásky a objekt touhy a lásky nejednoho muže, či emancipované, energické ženy. Takovou ji bylo možno vidět v komedii DANN KAMST DU nebo v naší televizi nedávno uvedených titulech DÍTĚ NEBO KARIÉRA či SVATBA MÉHO NEJLEPŠÍHO PŘÍTELE (německá verze známého Hollywoodského filmu s J. Roberts a Cameron Diaz).

U nás jsme ji ještě mohli vidět, kromě posledních dvou zmíněných titulů, v epizodách italského kriminálního seriálu KOMISAŘ MONTALBANO, kde hrála přítelkyni titulního hrdiny, na HBO beželo poetické DESÁTÉ LÉTO, kromě toho se jako host objevila v několika epizodách známých seriálů SISKA, STAREJ či WOLFFŮV REVÍR.

O svém soukromí příliš nemluví. Žije údajně v Mnichově s jediným synem Samuelem, který se jí narodil v roce 1999.


20.11.1964
Lugano, Švýcarsko
Katharina Böhm csfd

Die Chefin - Spender 5634Die Chefin - Prager KristalleKonec lžíDie Tote ohne AlibiJeder Tag zähltRussisch RouletteMord in bester FamilieDas Geheimnis in SiebenbürgenSolange du schliefstŠest dní strachuBis an die GrenzeDurch diese NachtEin Dorf schweigtDie Sache mit dem GlückAlma ermittelt - Tango und TodDas 100 Millionen Dollar DateDruhá půlka štěstíEine folgenschwere AffäreWiedersehen in VeronaZeit zu lebenZu schön für michOkamžik rozhodnutíSchuld und RacheDítě nebo kariéra?Was für ein schöner TagDann kamst duIch werde immer bei euch seinDesáté létoNebezpečné pocityDer Freund von früherZeit mit dir, DieDie Braut meines FreundesEin SommertraumRette deine HautDie Nacht der EngelNávrat do minulostiDie Ehre der StrizzisPaul a ClaraGeliebte GegnerGigoloUnzertrennlichen, DieConversation with the BeastNoël et aprèsPoutaMagdaleneOf Pure BloodTarotKaltes FieberEs gibt noch Haselnuß-SträucherNápady svaté KláryLucky StarDer Kommissar und der SeeDie Chefin


Aktualizace osobnostního profilu Katharina Böhm: 10.11. 2023 03:11