Dana Bartůňková 66 let


Česká vnadná herečka Dana Bartůňková se narodila 10. září 1957 v Praze. V roce 1981 Absolvovala hudebně-dramatické oddělení Státní konzervatoře v Praze a poté účinkovala 12 let v Krajském divadle v Kolíně. Poté dva roky hrála v pražském Divadle Komedie a v letech 1995-2005 v Divadle Skelet. Nyní spolupracuje s Pohádkovým divadlem Julie Jurištové.

Mimo herectví se Dana  věnuje i dalším tvůrčím činnostem pro divadlo. Píše hry a navrhuje kostýmy. Také se stala principálkou Metropolitního divadla, které se specializuje na muzikály.


10.9.1957
Praha, Československo
Dana Bartůňková csfd

Vánoční KameňákMalé velké gatěKaspar HauserZvláštní schopnostiNěkdo schází u stoluStupně poraženýchTichý společníkFigurky ze šmantůMoře začíná za vsíSmích se lepí na patyEntentýnySkleníková VenušaPoslední mejdanS čerty nejsou žertyAnděl s ďáblem v těleHra na slepou bábuZelená vlnaHodina životaChvíle pro píseň trubkySetkání v červenciKameňákKrejzoviModrý kódDoktoři z PočátkůEntentýkyAch, ty vraždy!Cesty domůCukrárnaOrdinace v růžové zahraděŠkola Na VýsluníLetiště3 plus 1 s Miroslavem DonutilemJosef a LyPojišťovna štěstíČerní baroniNováciGumáciO zvířatech a lidechCo teď a co potom?Chlapci a chlapi


Aktualizace osobnostního profilu Dana Bartůňková: 30.10. 2023 17:01