Lois Chiles 77 let


Narodila se v texaském Houstonu jako dcera Barbary Wayne Kirklandové a Mariona Claye Chilese, bratra ropného magnáta a majitele baseballového týmu Texas Rangers Eddieho Chilese. Měla mladšího bratra Williama Chilese. Rodina vyrůstala v texaském městě Alice. Absolvovala University of Texas v Austinu a bývalou Finch College v New Yorku, kde byla objevena vydavatelem dámského časopisu Glamour. Podepsala smlouvy s modelingovými agenturami Wilhelmina Models v New Yorku a Elite Models v Paříži. Herectví studovala u Roye Londona.

Nejslavnější roli získala v roce 1979 v bondovce MOONRAKER, kde si zahrála Bond girl Dr. Holly Goodheadovou po boku Rogera Moorea. Byla již vybrána do předešlé bondovky ŠPION, KTERÝ MĚ MILOVAL, ale svou účast tehdy odmítla s odůvodněním, že si chce od natáčení odpočinout. Zahrála si také malou roli oběti, kterou ztvárnila vícekrát ve své kariéře, ve snímku V KÓMATU (1978). Téhož roku umřel její mladší bratr na lymfom neHodgkinova typu, což jí vedlo k rozhodnutí na tři roky odejít od slibně se rozvíjející herecké dráhy. Tato ztráta se nikdy zcela nezhojila a měla negativní důsledky i na její další práci. Přesto byl její výkon v komedii Alana Aldy SLADKÁ SVOBODA (1986) hodnocen kritikou pozitivně. Stejně tak byla přijata i další role zpravodajky Jennifer Mackové v romantickém filmu VYSÍLÁME ZPRÁVY (1988), kde si zahrála spolu s Williamem Hurtem. Stejný rok se objevila v nízkorozpočtové hororově laděné komedii CREEPSHOW 2: PLÍŽIVÝ DĚS. V roce 1996 si zahrála nabubřelou ředitelku školní koleje v disneyovské komedii WISH UPON A STAR (Když padá hvězda) a vystrašenou lodní pasažerku ve snímku NEBEZPEČNÁ RYCHLOST 2: ZÁSAH (1997), který byl kritikou přijat negativně. Objevila se také v bondovské parodii AUSTIN POWERS: ŠPIONÁTOR (1997), ačkoliv v americké verzi byly její scény vystříhány.

V televizi například zvtárnila roli milenky Johnyho Rosse Holly Harwoodovou v seriálu DALLAS, v letech 1982-1983. Jako host se objevila v dalších seriálech HART TO HART, IN THE HEAT OF THE NIGHT nebo TO JE VRAŽDA, NAPSALA, rovněž jako v nezávislých filmech DIARY OF HIT MAN (1991) a krimikomedii KRVAVÁ ROMANCE (1996). V roce 2005 jí přítel Quentin Tarantino požádal, aby si zahrála ve dvou posledních dílech páté série KRIMINÁLKY LAS VEGAS, které napsal a režíroval.

V posledních letech pracovala jako asistentka divadelního herectví na University of Houston. Krátce po smrti jejího bratra ukončila dlouhý vztah se zpěvákem a bubeníkem Donem Henleym ze skupiny Eagles. Její otec zemřel v roce 1997, o čtyři roky později se léčila z karcinomu prsu. Vdala se v roce 2005 za finančníka z Wall Streetu a filantropa Richarda Gildera. Žije v New Yorku a Houstonu.


15.4.1947
Houston, Texas, USA
Lois Chiles csfd

Nejlepší úlovekSudden FearWarning: Parental AdvisoryBěh černé kočkyAustin Powers: ŠpionátorDotekyNebezpečná rychlost 2: ZásahKrvavá romanceWish Upon a StarChůvaOpojný životPosedláAž na konec světaDiary of a Hit ManIn the Eye of the SnakeBurning BridgesRozbouřený životŘekni cokoliv...Creepshow: Plíživý děsPower, Passion and MurderTales from the Hollywood Hills: A Table at Ciro'sDark MansionsCourageMoonrakerSmrt na NiluV kómatuVelký GatsbyTakoví jsme byliTogether for DaysKriminálka Las VegasMožná už zítraChůva k pohledáníDelfín FlipPrávo v Los AngelesV žáru nociKřižovatkyCivil WarsVeronica ClareováTo je vražda, napsalaDallasHart a HartováJames Bond's 'Spectre' with Jonathan RossPremium Bond with Mark Gatiss and Matthew SweetTrue Bond


Aktualizace osobnostního profilu Lois Chiles: 30.10. 2023 20:56