Lucie Benešová 49 let


Pražská rodačka, herečka divadelní, filmová i televizní, se zkušenostmi moderátorskými. To je sympatická a nepřehlédnutelná blondýnka Lucie Benešová.

Seriálový boom se nevyhnul ani Lucii Benešové. Kromě několika epizodních rolí - ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, OŠKLIVKA KATKA, TRAPASY nebo TO NEVYMYSLÍŠ - vytvořila ve dvou dalších jednu z hlavních postav. Prvním byl seriál ON JE ŽENA (zprávařská kolegyně Ivany Chýlkové). Krátce po porodu se objevila příležitost na roli v seriálu HORÁKOVI (2006), který chystala veřejnoprávní ČT. Zde byl jejím partnerem (seriálovým manželem) Igor Bareš. Shodou okolností to nebylo první herecké spojení. Několik měsíců před tím sehráli manželský pár v koprodukčním snímku SCHRÖDERS WUNDERBARE WELT.

Lucčino herectví divadelní můžete posoudit v Branickém Divadle nebo na představeních Divadelní společnosti Hata. Jako moderátorku ji možná někteří diváci (milovníci bulváru) pamatují z pořadu PRÁSK! (vysílala kdysi TV Nova) jako jednu z trojice "Berušek". Možná ani netušíte, že Lucie často propůjčuje svůj hlas v dabingu, který má u nás dlouholetou tradici a patří neodmyslitelně k herecké profesi.

Lucie Benešová má s hercem Filipem Blažkem má syna Luciána. Nyní je vdaná za  herce Tomáše Matonohu. S ním vychovává syna Štěpána a osvojenou dcerku Sáru. Spolu si v roce 2004 zahráli v televizní inscenaci NADMĚRNÉ MALIČKOSTI: MUŽ, KTERÉHO CHTĚJÍ a oba si zahráli v již zmíněné komedii BOBULE.


18.8.1974
Praha, Československo
Lucie Benešová csfd

Cirkus MaximumDeníček moderního fotraUbal a zmizPolski filmAlmaBobuleLáska In MemoriamRo(c)k podvraťákůSchröderův báječný světPovodeňSametoví vraziTři Alberti a slečna MatyldaV erbu lviceVekslák aneb Staré zlaté časyPeklo v řetězech IINěkde je možná hezkyPanenka s porcelánovou hlavičkouZávistBlázni a děvčátkaHorká kašeNáhodou je príma!Zastihla mě nocCo ste hasičiSpolečně samiDobré zprávyPálavaSlunečnáDoktorka KellerováSpecialistéJetelínDoktoři z Počátků


Aktualizace osobnostního profilu Lucie Benešová: 30.10. 2023 18:16