Yvetta Blanarovičová 60 let


Yvetta Blanarovičová se narodila 24.9.1963 v Bojnici. Studovala státní konzervatoř ve slovenské Žilině (obor zpěv a hru na housle) a poté Státní konzervatoř v Praze. Byla obsazena do několika rolí v Národním divadle a v Realistickém divadle v Praze. Také se stala jednou ze zakládajících členů divadla Imaginace.

V roce 2001 hostovala na koncertu Českého národního symfonického orchestru. Jako stálý host se objevovala v zábavném pořadu J. Adamce, DOBROTY. Objevila se v mnoha divadelních rolích, např. jako Kitty (Anna Karenina), Elisa Doulittle (My fair Lady), Eržika (Nikola Šohaj loupežník), Lidunka (Fidlovačka), Carmen (Carmen).

Yvetta Blanarovičová si také zahrála ve velice úspěšném seriálu TV Nova POJIŠŤOVNA ŠTĚSTÍ (2004), ve kterém se objevila jako kamarádka Anny Jánské (Alena Antalová), Zuzana. Zahrála si také v oblíbeném a úspěšném slovenském seriálu ORDINÁCIA V RUŽOVEJ ZÁHRADE.

Kromě herectví se také věnuje dabingu (např. Pátý element). Je autorkou mnoha benefičních koncertů a v roce 2004 založila Nadační fond Fantazie. Také je zakladatelkou občanského sdružení La Sophia.


24.9.1963
Bojnice, Československo
Yvetta Blanarovičová csfd

Léto s gentlemanemPoslední kouzloPrincezna ze mlejna 2TravisGolet v údolíO zasněné ŽofincePohádka o lidech a Boží lékárněVápeničkaPrincezna ze mlejnaPříliš hlučná samotaO začarované vlčiciDvanáct měsíčkůTen lokajChybná diagnózaHusarská čestZkouškové obdobíNaděje má hluboké dnoStvoření světaVrať se do hrobu!Stupně poraženýchO princezně Jasněnce a létajícím ševciSrdíčkoKdo se bojí, utíkáLouceníZráníMoje zlaté holkyO Rozárce a zakletém králiSpící princVozová hradbaNoc smaragdového měsíceStav ztroskotáníŠpunti na cestěKrejzoviOhnivý kuřeJetelínStopy životaTři prasátkaOrdinácia v ružovej záhradeUlicePojišťovna štěstíPrincezna ze mlejna 2Pražský písničkářPrincezna ze mlejnaNáhrdelník


Aktualizace osobnostního profilu Yvetta Blanarovičová: 3.11. 2023 18:46