Jana Boušková 69 let


Filmová a divadelní herečka Jana Boušková se narodila 8.5.1954 v Kladně. Má starší sestru Evu, která je také herečka. Byla vdaná za kolegu Petra Svojtku. Petr Svojtka tragicky zahynul, když se po skončení představení v Národním divadle vracel opilý domů. Posadil se na oj mezi vozy tramvaje. Má s ním jednoho syna (zabývá se ekologií).

Ve filmu se poprvé objevila v roce 1971,v pohádce DÍVKA NA KOŠTĚTI, kde hrála žákyni čarodějnické školy. Pak příšly další role, např.: KRÁLOVSKÝ GAMBIT, PUMPAŘI OD ZLATÉ PODKOVY, SMRT TALENTOVANÉHO ŠEVCE, JAK UKRÁST DAGMARU atd. Hrála v několika seriálech, např.:ŽENA ZA PULTEM (1977), MALÝ PITAVAL Z VELKÉHO MĚSTA (1982), PŘÍTELKYNĚ Z DOMU SMUTKU (1992).

Na výsluní popularity ji znovu vynesl seriál OŠKLIVKA KATKA, kde hraje i se svým manželem Václavem Vydrou (syn Dany Medřické a Václava Vydry). Václava Vydru si vzala po dlouholetém vztahu 18.června 2006. Obřad byl tajný, konal se v malém kostelíku, v Nezabudicích na Křivoklátsku. Kromě nich byli přítomni jen dva svědci. Obřad vedl Miroslav Černý z Prahy.


8.5.1954
Kladno, Československo
Jana Boušková csfd

Vánoční pohádkaOčitý svědekLéto s gentlemanemJak se zbavit nevěstyPřípad pro lyžařeZáblesky chladné neděleBastardi 2Princezna AnoJak ukrást DagmaruTajemství mořské pannyRosa alchemicaČervený kamínekPrincezna DušeTo byl zase denTřetí tátaSvetlá nad prístavomNeklidná zimní sezóna...a mnoho štěstí v osobním životěKomediantSvatbaDva útržky ze života mužePřezůvky ŠtěstěnyTelefonZbohom, sladké driemotyA zlehka zazvoníSmrt talentovaného ševceDějiny jednoho dneO stříbrném a zlatém vajíčkuŽebřík ke hvězdámStrach má velké očiXenaDěti padají vzhůruPumpaři od Zlaté podkovySmyk na mrkviVavřín patří všemZa oknem jiskří sníhDěd, otec a synFlorijánkovo štěstíJá se vrátímPasiánsStránky z deníkuU babiččina stoluDalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čertDobrý den, městoMozartovské miniaturyNezbedná pohádkaOdysseus a hvězdySplynutí dušíKrál HonzaPomerančový klukČert na zemiJak se Honza učil bátKrálovský gambitPoslední ples na rožnovské plovárněAdam a OtkaHvězda první velikostiJezdec formule riskKamenný kvítekMy, ztracený holkyPůlnoční kolona


Aktualizace osobnostního profilu Jana Boušková: 10.11. 2023 19:08