Sergio Garrone 0 let


Sergio Garrone je italský filmový producent, režisér a scenárista. Svou filmovou kariéru začal v roce 1948 jako asistent režie, produkce a jako režisér dokumentů. O 5 let později opustil filmový průmysl, ale v roce 1965 se k tomuto průmyslu vrátil jako producent nízkorozpočtových žánrových filmů. Režijně debutoval spaghetti westernem Tre croci per non morire (1968). Garrone je typickým příkladem italského filmaře té doby, který šťastně točil filmy z žánrů, které zrovna byly „trendy“. Celkově má na svém kontě jako režisér 6 spaghetti westernů a v jeho druhém, Se vuoi vivere... spara, si zahrál i legendární Ivan Rassimov.

Jako mnoho dalších italských režisérů zabrousil Garrone v roce 1979 i do žánru poliziotteschi, a to filmem Dinero maldito. Jenže v době, kdy byl film natočen, už žánr poliziotteschi také upadal. Dinero maldito je naprosto zapomenutý film, nijak výrazný ve svém žánru. Jeho posledním filmem bylo pornografické romantické drama El último harén (1981), ke kterému složil hudbu velice uznávaný skladatel Stelvio Cipriani. Garrone si většinou psal sám scénáře pro své filmy. Po jeho posledním režijním počinu napsal ještě dva scénáře. Byly pro WiP filmy. Tyto filmy jsou naprosto zapomenuty.

O jeho životě dodnes nic nevíme, jen to, že měl bratra, herce Riccarda (1926–2016). Sergio je dodnes nenáviděn mainstreamovým publikem a milován tím okrajovým.


18.10.2023
Řím, Lazio, Itálie
Sergio Garrone csfd

Detenute violentePeklo v ženské vězniciEl último harénPagella, LaDinero malditoTábor číslo 5: Dívčí pekloClinica dell'amore, LaSadistický experimentLa mano che nutre la morteLe amanti del mostroIo monaca... per tre carogne e sette peccatriciBastardo, vamos a matarQuel maledetto giorno della resa dei contiUccidi Django... uccidi per primo!!!Letci útočíDjango il bastardoTiempos de ChicagoSe vuoi vivere... sparaTre croci per non morireKiller KidDegueyoUna lunga fila di croci


Aktualizace osobnostního profilu Sergio Garrone: 18.10. 2023 02:13