Derek Royle (1928 - 1990)


Derek Royle se narodil dne sedmého září roku 1928 v hlavním městě Anglie, Londýně a zemřel dne dvacátého třetího února roku 1990 ve své rodné zemi. Byl to komik, herec, akrobat, otec hereček Amandy a Carol Royle, který se pohyboval především na obrazovkách ve Velké Británii.

Po tomto bravurním výkonu se mu hrnuly všemožné nabídky, a proto se objevil třeba v televizní sérii Hogg's Back, kde obsadil důležitou roli Doktora Hogga. Pravdou ovšem zůstává, že svoji největší slávu zažil v roce 1982, kdy byl obsazen do začínajícího komediálního televizního seriálu z produkce BBC odehrávajícího se v období druhé světové války ve francouzském městečku, kde také zůstal až do jeho slavného konce.

Právě proto si jej nejvíce lidí pamatuje jako padělatele pana Ernesta LeClerca, který úzce spolupracoval s demokraticky smýšlejícím francouzským partyzánským ženským odbojem, jehož hlavním kontaktem byl Renné, jemuž v mnohých přestrojeních (třeba za cibuláře, či podomního nacpávače polštářů), vyřizoval vzkazy, předával balíčky, nebo udával rozkazy, co mu zadali právě partyzáni.


7.9.1928
Redditch, Worcestershire, England, Velká Británie
23.1.1990
Londýn, England, Velká Británie
Derek Royle csfd

IndiskrétníSmrt v přímém přenosuThe Man Who Couldn't Get EnoughDon't Just Lie There, Say SomethingTiffany JonesWork Is a 4-Letter WordMagical Mystery TourSicilians, TheHaló, haló!Tulák Charlie ChaplinA Dorothy L. Sayers MysteryC.A.T.S. EyesChance in a MillionPoldovéDramaramaNumber 10Shine On Harvey MoonTom, Dick and HarrietJuliet BravoHotýlekWill ShakespeareDickens of LondonMen of AffairsHere Come the Double Deckers!Show Bennyho HillaThirty-Minute TheatreThe Wednesday PlayComedy PlayhouseEmergency-Ward 10Garrison Theatre


Aktualizace osobnostního profilu Derek Royle: 18.3. 2024 06:06