Zack Snyder 58 let


Zack Snyder začínal jako většina dnešních režisérů točením reklam. A nutno říci, že se mu v tomto oboru nevedlo vůbec špatně. Na svém kontě má například projekty pro Budweiser, Land Rover nebo korejskou Subaru WRX.

Zack si z neúspěchu nic nedělal, protože v této době už myslel na film, který bude konečně podle jeho gusta. Stala se jím předělávka hororu Georgea A. Romera ÚSVIT MRTVÝCH. Studio dalo filmu zelenou, a tak v roce 2004 začalo natáčení se skromným rozpočtem 20 miliónů dolarů. I když snímku mnoho lidí nevěřilo, sklidil nadšené kritiky a v kinech sesadil z prvního místa i Gibsonovo UMUČENÍ KRISTA. Snyder si teď mohl ukázat na jakýkoliv projekt. A jako svůj další film si zvolil adaptaci comicsu Franka Millera 300, který pojednával o boji hrstky spartských válečníků proti obrovské přesile Peršanů v bitvě u Thermopyl.

Zack se spolu s herci účastnil i tvrdého výcviku s kaskadéry, který zahrnoval posilování pět hodin denně nebo výcvik se zbraněmi (meč, kopí, sekery). Aby byl film navíc co nejvěrnější comicsu, natáčel se celý před modrým a zeleným pozadím. Zack navíc při tomto natáčení uplatnil své vzdělání z Art Center College of Desing, kterou vystudoval v Pasadeně. A výsledek stál za to. V amerických kinech snímek vydělal jen za první otevírací víkend rekordních 70 miliónů dolarů a sklidil nadšené ovace.

Pro svůj další projekt si opět zvolil adaptaci slavného comicsu, v roce 2009 natočil film STRÁŽCI - WATCHMEN. Díky těmto úspěchům si navíc mohl dovolit založit produkční společnost Cruel and Unusual Films, se svou ženou Deborah Snyder.


1.3.1966
Green Bay, Wisconsin, USA
Zack Snyder csfd

Rebel Moon: Part Two – The ScargiverRebel Moon: První část – Zrozená z ohněArmáda mrtvýchLiga spravedlnosti Zacka SnyderaLiga spravedlnostiBatman v Superman: Úsvit spravedlnostiMuž z oceliSucker PunchLegenda o sovích strážcíchStrážci - Watchmen300: Bitva u ThermopylÚsvit mrtvýchArmy of the Dead: Lost VegasPlaygroundRod Stewart - Leave Virginia AloneMorrissey: ¡Oye Esteban!Snow Steam IronSuperman 75300: Vzestup říšeStrážci - Watchmen: Příběhy Černé loděArmáda lupičůWonder Woman 1984Wonder WomanMladí Titáni do toho!Jak se dělá Armáda mrtvýchJustice League: Road to JusticeBatcave: Legacy of the LairBatman: Austerity & RageDawn of Justice: The Empire of LuthorDawn of Justice: Uniting the World's FinestDawn of the Justice LeagueGods and Men: A Meeting of GiantsSuperman: Complexity & TruthThe Might and the Power of a PunchThe Warrior, the Myth, the WonderWonder Woman: Grace & PowerHenry Cavill: Becoming SupermanNecessary Evil: Super-Villains of DC ComicsThe Fire RisesThe Iconic Characters of 'Man of Steel'Zrod komiksových superhrdinůMechanics: Technologies of a Fantastic WorldWatchmen: Story Within a Story, The Books of WatchmenThe Phenomenon: The Comic That Changed Comics300, The: Fact or Fiction?


Aktualizace osobnostního profilu Zack Snyder: 14.11. 2023 23:17