Miriam Chytilová 58 let


Miriam Chytilová je úspěšnou českou filmovou, dabingovou a divadelní herečkou a dabingovou režisérkou. Měla možnost spolupracovat s režiséry zvučných jmen jako Miloš Forman, Evald Schorm, Jan Hřebejk, Jakub Kohák, František Filip, Ludvík Ráža a mnoha dalšími.

Vystudovala Státní konzervatoř v Praze a po absolutoriu působila v mnoha českých divadlech. Excelovala v roli Zdeny Havlíčkové – dcery Karla Havlíčka Borovského, kterou měla možnost ztvárnit v divadelní hře „Dcera národa“ a zároveň ve stejnojmenné televizní inscenaci v režii Jindřicha Fairaizla v roce 1990.

V roce 2016 se představila výraznou rolí v krimi seriálu TV Barrandov – Doktorka Kellerová, kde se objevila v roli pediatričky MUDr. Šárky Brabcové.

Od roku 1992 pravidelně pracuje v dabingu, kde nadabovala stovky rolí. Deset let propůjčovala hlas postavě Rachel v populárním seriálu Přátelé. S americkou herečkou Jennifer Aniston je spjata dlouhodobě, neboť ji dabuje ve všech jejích filmech. Jejím hlasem promlouvají i další herečky: Marion Cotillard, Sasha Alexander, Laura Leighton, Anne Heche a další.


21.6.1965
Praha, Československo
Miriam Chytilová csfd

Reklama na VánoceJasnovidecNepodepsaný knoflíkKoljaNa hraněTelevizeKadeř královny BerenikéOsvětová přednáška v Suché VrbiciDcera národaHoupačkaZabijáciMuka obraznostiPřípad se psemBratřiŠvec z konce světaSmrt přichází s večeremAmadeusAž do konceRubikova kostkaZátah...A bílá bledla, až celkem ztmavlaRůžový ostrovŠimonaMuž přes palubuPrázdniny pro psaTak co, mladý muži?Indiáni z VětrovaLaterna Magika: Sněhová královnaHra na zlodějeJak se točí RozmarýnyOdysseus a hvězdyČas lásky a nadějeBorisek, malý seržantMys Dobré nadějeOsvobození PrahyPozdní létoAdam a OtkaAnatomie životaSpecialistéRodinné vztahyDoktorka KellerováModrý kódOrdinace v růžové zahraděHospodaZ hříček o královnáchBambinotTak se ptám


Aktualizace osobnostního profilu Miriam Chytilová: 1.11. 2023 18:11