Charles Bickford (1891 - 1967)


Charles Ambrose Bickford byl herec známý pro své vedlejší role. Narodil se 1. ledna během první minuty roku 1891. Narodil se jako pátý ze sedmi dětí. Odmalička byl velmi inteligentní, ale také nezávislý a neslušný. Nejpevnější vztah měl se svým dědečkem, který býval lodní kapitán. V devíti letech mu přejel trolejbus jeho milovaného psa. Vždy se zajímal spíše o život, než-li četbu. V rodině byl považován za nejneposlušnějšího a nejvíce divokého klučinu.

Bickford zvažoval navštívit Technologický institut ve svém rodném Massachusettsi, ale když putoval po USA, stal se přítelem s manažerem burleské show a ten ho přesvědčil, aby se zúčastnil přehlídky. Po jeho debutech nakonec vstoupil do silniční společnosti a přes deset let cestoval po celých Spojených státech. Zatímco pracoval na brodwayské hře s názvem „Outside looking in“, obdržel se spoluhercem negativní recenze.

První role mu byla nabídnuta ve filmu z roku 1926 Beau Geste, kterou ale odmítl, čehož později velmi litoval. Po jeho úspěšném divadelním vystoupení byl Bickford kontaktován filmařem Cecilem B. DeMillem, který mu nabídl smlouvu s Metro-Goldwyn-Mayer hrát ve filmu Dynamite. Poté začal spolupracovat s vedoucím MGM na několika projektech. Stal se hvězdou, když hrál ve filmu Anna Christie.

Bickford odmítal četné scénáře a opovrhoval materiálem, který mu byl nabídnut. Proto také jeho spolupráce s MGM zanedlouho skončila. Byl nominován na Oscara za vedlejší roli ve filmu Píseň o Bernadettě. Na tu dobu to bylo velmi neobvyklé, ale tento neposlušný rebel se už tak rozhodl. Stal se nezávislým hercem. V roce 1935 při natáčení filmu East of Java ho při natáčení napadl a skoro zabil lev. Po útoku mu zůstala viditelná jizva a musel se zotavovat delší dobu.


1.1.1891
Cambridge, Massachusetts, USA
9.11.1967
Los Angeles, California, USA
Charles Bickford csfd

A Star Is Born: Special FeaturesVysoká hra pro pravou dámuDellaDevil's Children, TheDny vína a růžíThe Farmer's DaughterNezničitelníThe Gambler, the Nun and the RadioWoman on the RunVelká zeměMister CoryYou Can't Run Away from ItNe jako cizinecPrince of PlayersThe Court-Martial of Billy MitchellZrodila se hvězdaThe Last PosseElopementJim Thorpe -- All-AmericanThe Raging TideBrandedCesta k úspěchuGuilty of TreasonRoseanna McCoyVe víruCommand DecisionFour Faces WestJohnny BelindaThe Babe Ruth StoryFarmářova dceraHrubá sílaThe Woman on the BeachSouboj na slunciCaptain EddiePadlý andělWing and a Prayer: The Story of Carrier XMr. LuckyPíseň o BernadettěKaribští pirátiTarzanovo newyorské  dobrodružstvíBurma ConvoyGirl from God's CountryQueen of the YukonSouth to KarangaMutiny in the Big HouseO myších a lidechOne Hour to LiveOur Leading CitizenRomance of the RedwoodsStand Up and FightStreet of Missing MenThou Shalt Not KillGangs of New YorkThe StormValley of the GiantsDaughter of ShanghaiHigh, Wide, and HandsomeNight Club ScandalThunder Trail


Aktualizace osobnostního profilu Charles Bickford: 5.11. 2023 22:35