Tom Burlinson 68 let


Australský herec a zpěvák neměl zrovna nejšťastnější dětství. Jako malý chlapec se s rodiči a třemi sestrami musel často stěhovat, a během deseti let svého života postupně žil ve čtyřech zemích (Kanada, USA, Anglie a Austrálie). Navíc se v necelých deseti letech jeho rodiče rozvedli a Tom se starší sestrou zůstali v péči otce v Austrálii, zatímco zbytek rodiny se vrátil do Anglie. Tatínek chtěl, aby z jeho syna vyrostl právník, ale Tom měl o svém budoucím povolání jiné představy.

V roce 1985 byl obsazen do kultovního snímku MASO A KREV, po boku tehdejších hvězd Rutgera Hauera a Jennifer Jason Leigh, v režii kontroverzního Paula Verhoevena. O rok později si zahrál hlavní roli v surfařské romantické komedii NESEN VĚTREM, kde hlavní ženskou roli hrála tehdy skoro neznámá Nicole Kidman. Film se stal hitem nejen v Austrálii, ale také v USA. Navíc Tom začal s Nicole chodit, a jejich vztah trval skoro dva roky. Po několika více či méně známých projektech, se v roce 1985 objevil i v Hollywoodském sci-fi filmu THE TIME GUARDIAN a o rok později se opět vrátil do role Jima Craiga v NÁVRATU KE SNĚŽNÉ ŘECE.

Mezi jeho další aktivity patří rovněž hraní v divadle, tanec a zpívání. Objevil se v řadě muzikálů a svůj hlas propůjčil do mnoha projektů spojených s Frankem Sinatrou (minisérie, filmy atd.), což pro něj znamenalo splnění životního snu, jelikož se řadí k jeho obdivovatelům. Od roku 1996 je ženatý s tanečnicí a zpěvačkou Mandy Carnie, se kterou má tři děti.


14.2.1956
Toronto, Ontario, Kanada
Tom Burlinson csfd

Terror NulliusVelký závodCesta k prachuSmrtonosná hrázShowdown at Williams CreekNávrat ke Sněžné řeceStrážci časuDoly krále ŠalamounaHunchback of Notre-Dame, TheNesen větremÚnos20.000 mil pod mořemFragments of TerrorMaso a krevPhar Lap: Národní hrdinaMuž od Sněžné řekyPřípady doktora BleikaAnimal HospitalPiece of CakeMelbaEureka StockadeRestless Years, TheAustralian StoryRevengeAustralia's Got TalentTodayThe Don Lane Show


Aktualizace osobnostního profilu Tom Burlinson: 30.10. 2023 15:28