Walter Gotell (1924 - 1997)


Walter Gotell se narodil 15. března 1924 v Německu. Jeho rodina emigrovala do Velké Británie, když se nacisté chopili moci. Byl to německo - britský herec, který je divákům znám především jako generál Gogol z několika filmových adaptací Jamese Bonda, kde ztvárnil hlavu sovětské KGB. První bondovka ve které učinkoval byly SRDEČNÉ POZDRAVY Z RUSKA (1963), následovaly další herecké příležitosti v bondovkách ŠPION, KTERÝ MĚ MILOVAL (1977), MOONRAKER (1979), JEN PRO TVÉ OČI (1981), CHOBOTNIČKA (1983), VYHLÍDKY NA VRAŽDU (1985) a poslední bondovkou byl DECH ŽIVOTA s Timothy Daltonem.

Gotell byl podnikatel i herec zároveň, měl jedinou dceru Carol narozenou v roce 1960. Walter Gotell zemřel 5. května 1997 v Anglii na rakovinu.


15.3.1924
Bonn, Německá říše
5.5.1997
Londýn, England, Velká Británie
Walter Gotell csfd

Puppet Master: Blitzkrieg MassacreSleepaway Camp IV: The SurvivorPrinc Valiant: Boj o ExcaliburMistr loutkář III: Toulonova pomstaNa křídlech slávyMoc vědět se nevyplácíTábor Sleepaway 2Dech životaLibertySmrtícíBasic TrainingLace IISkuggan av HenryVyhlídka na vražduMemed My HawkChobotničkaKalabaliken i BenderŠarlatový a černýJen pro tvé očiFlygnivå 450Křik nevinnýchKubaMoonrakerOperace OmegaHoši z BrazílieThe StudPochoduj nebo zemřiUppdragetČerná neděleŠpion, který mě milovalNaše slečna FredNekonečná nocPřípad zlaté husyOperace Vzteklý pesLord JimŠpión, který přišel z chladuBallad of Hector, the Stowaway Dog55 dní v PekinguLancelot and GuinevereSrdečné pozdravy z RuskaIm Namen des TeufelsNejdelší denProklatciThe Road to Hong KongDas Geheimnis der gelben NarzissenDěla z NavaroneA Circle Of DeceptionCirkus hrůzyPotopte Bismarck!The Two Faces of Dr. JekyllThe Bandit of ZhobeThe Treasure of San TeresaI Was Monty's DoubleIce-Cold in AlexNo Safety AheadThe Man InsideMuž, který věděl příliš mnohoNad námi vlnyDuel in the JungleAlbert R.N.


Aktualizace osobnostního profilu Walter Gotell: 18.11. 2023 03:45