Takeši Kaneširo 50 let


Takeshi Kaneshiro se narodil 11. října 1973 ve městě Taipei na Taiwanu. Jeho matka je původem Taiwaňanka, otec Japonec z Okinawy. Během dospívání byl na střední škole šikanován kvůli smíšenému původu a proto přestoupil na Taipei American School, kde se mohl naučit výborně anglicky. Mimo to mluví ještě mandarínsky, taiwanským jazykem Min Nan, kantonsky a japonsky.

Jedním z jeho prvních filmů byl CHUNGKING EXPRESS režiséra Wong Kar-waie, který má dnes již takřka kultovní pověst. Následovaly další role v různých hongkongských filmech, které mu přinášely stále větší popularitu. Cestu do japonských studií si otevřel účinkováním v seriálu KAMISAMA MOUSUKOSHI DAKE, což mu třeba potom umožnilo natočit akční sci-fi OSUD SVĚTA, které se netají inspirací slavnými sériem jako MATRIX nebo TERMINÁTOR.

Roli, kterou se zatím asi nejvíce představil světu mimo Asii a potažmo i Hollywoodu, mu nabídl čínský režisér Zhang Yimou ve filmu KLAN LÉTAJÍCÍCH DÝK. Takeshi ztvárnil policistu Jina, který se snaží infiltrovat do protivládního odboje ve staré Číně. Poté si zahrál roli v muzikálu RU GUO – AI (Perhaps Love), za který byl nominován na osmém ročníku Changchun Film Festival za nejlepšího herce v hlavní roli.

Do budoucna se nejspíš objeví ve filmech WAITING, ONIMUSHA A K-20: KAIJIN NIJU MENSO DEN, kde bude moci ukázat svůj nesporný talent na ztvárnění značně různorodých hrdinů, na jaké jsme od něj zvyklí.


11.10.1973
Taipei, Tchaj-wan
Takeši Kaneširo csfd

Sons of the Neon NightXi huan niBai du renThe Crossing (Part 2)The Crossing (Part 1)Wu xiaChi bi xia: Jue zhan tian xiaKrvavé pobřežíMstitel s černou maskouSweet Rain: Šinigami no seidoČch' piVálečníciShang chengRu guo - AiKlan létajících dýkXiang zuo zou xiang you zouOsud světaSupésutoraberázuXun yi caoXin dongAnna ma de lian naFujadžóUnaven zemřítChu chan lian hou de er ren shi jieHrdinaHuo shao dao 2: Heng xing ba daoLiang ge zhi neng huo yi geShen tou die yingMistyTajemná schránkaTian ya hai jiaoZhong qing ai qing gan jueLa bi xiao xiao shengMou mian beiPadlí anděléSi ge bu ping fan de shao nianXin za shi xiong zhu nu ziXue xiao ba wangZhong Guo longChen mo de gu niangChongqing senlinRen yu chuan shuoReport to the Squad Leader IIIExecutionersGôruden bouruNisennen no KoiKami-sama mó sukoši dakeCaodi zhuangyuanOne-Tenth of a Millimeter ApartBokura no džidaiSmap x Smap


Aktualizace osobnostního profilu Takeši Kaneširo: 30.10. 2023 17:23