Blake Neely 54 let


„Užívám si to, co dělám. Doufám, že vy si užíváte to, co složím."Blake Neely se narodil 28. dubna 1969. Je americký skladatel, dirigent a pianista. Jeho otec byl farmář a jeho bratr Tom Neely je umělec. Má ženu a děti. Rád lyžuje a hraje tenis. Také jezdí jeepem. Skládá především ve svém studiu „Cow On The Wall" (Kráva na zdi) v Los Angeles.

Svou hrou na piano se mu nepodařilo zapůsobit na kantory, a proto ho nepřijali na konzervatoř. Když byl na vysoké, poštěstilo se mu a byl přijat na stáž u Disney Studios v jejich hudebním studiu. To vedlo k tomu, že po vysoké bylo jeho první zaměstnání u Disney's Hollywood Records. Po dvou letech se dostal do Disney Music Publishing. Poté už pracoval nezávisle: skládal na objednávku a psal knihy o hudební technice pro Hal Leonard Publishing. Napsal více než 25 knih včetně bestselleru „Piano for Dummies". Ve stejný rok začal hrát v orchestru pro svého přítele i mentora Michaela Kamena. V roce 2000 mu skladatel Vangelis nabídl, aby řídil jeho oratorium „Mythodea". Brzy poté se seznámil s Hansem Zimmerem, se kterým jsou nyní dobří přátelé. V roce 2002 mu Greg Berlanti nabídl, aby složil hudbu k seriálu EVERWOOD. Za titulní skladbu získal nominaci na cenu Emmy. Díky své práci navštívil spoustu krásných míst: Anglie, Francie, Řecko, Japonsko a Nový Zéland.

Napsal hudbu i pro královnu Alžbětu, pro raketoplán na Mars a pro zahájení zimních olympijských her. Přispěl také k mnoha filmům a seriálům: EVERWOOD (2003 – nominace na cenu Emmy), první tři PIRÁTI Z KARIBIKU, KING KONG, POSLEDNÍ SAMURAJ, VELKÝ BUCK HOWARD a mnoho další. Složil také hudbu k okolo dvaceti TV seriálům např. MENTALISTA. Pravidelně spolupracuje s Gregem Berlantim např. k EVERWOODU, POLITICAL ANIMALS, DIRTY SEXY MONEY, ELI STONE, ARROW atd. Také spolupracoval s hodně známými skladateli jako například s Jamesem Newtonem Howardem, Michaelem Kamenem, Vangelisem, Georgem Michaelem nebo Hansem Zimmerem a skupinami jako například Metallica, San Francisco Symphony nebo dokonce Česká Filharmonie.


28.4.1969
Paris, Texas, USA
Blake Neely csfd

Zranitelná srdceGreyhoundLáska, svatba, manželstvíPod jednou střechouSurfařská svobodaVelký Buck HowardElvis a AnabelleZahřívací koloDokonalá partieFrog-g-g!Kat Plus OneLáska na hlídáníTYFlashFotbalový talentRiverdaleSportovní talent: NávratBatwomanLegendy zítřkaLetuškaNepřestávej dýchat


Aktualizace osobnostního profilu Blake Neely: 7.11. 2023 20:07