Jan Škvor 38 let


Jan Škvor se narodil 8. března 1986 v Praze. Má o tři roky mladšího bratra Radka Škvora. Od raného věku oba kluci sportovali, hráli závodně řadu let tenis, mnoho let jezdili o víkendech a prázdninách na koni, s vodáckým oddílem z Rakovníka sjeli nespočet českých řek na kánoích a v zimě se stejnou partou pravidelně vyráželi na lyže do hor. Honza chodil do kroužku kreslení, keramiky, sboru Sedmihlásek, hrál na flétnu a klarinet. Po ukončení závodní kariéry v tenisu začal Honza trénovat baseball, do dnešních dnů hraje softball ze český extraligový tým a zároveň v tomto sportu reprezentuje VŠ.

Pod vlivem tohoto zajímavého a hezkého natáčení začal Honza chodit do „dětského dramatického kroužku“ Radar v Praze 7. V současné době nese tento dětský divadelní soubor název Ty-já-tr. Honza docházel do Radaru cca dva roky a prostřednictvím vedoucí Radky Tesárkové dostal možnost si vyzkoušet a seznámit se s profesí dabingu. V této herecké kategorii se velmi rychle uplatnil a od roku 1995, od svých devíti let do dnešních dnů namluvil nespočet dabingových rolí od několika slůvek až po mnoho hlavních rolí. Mezi nejvýznamnější role v dabingu zajisté patří namluvení malých autistů ve filmech Mercury a Šestý smysl. Vedle dabingu účinkoval příležitostně i v rozhlasových hrách.

Do „obrazu“ byl Honza po roli Kaspara Hausera obsazen ještě mnohokráte. Hrál v několika televizních pohádkách a inscenacích ČT, např. v pohádce JAK SI PAN PINAJS KUPOVAL OD KOCOURA SÁDLO či MOŘSKÁ BRÁNA, ve večerníčku BROUČCI, v seriálu ČT ZDIVOČELÁ ZEMĚ, ve filmu režiséra Václava Vorlíčka JEZERNÍ KRÁLOVNA. Po mnoho let hrál po boku řady významných českých herců v českých filmech, ale i po boku významných světových herců v mnoha koprodukčních či zahraničních filmech. Mezi jeho a bratrovy nejzajímavější role patří role bratříčků v italském filmu SORELLINA (v češtině Sestřička a princ ze snů), od autorů řady pohádek o princezně Fantagiro. Natáčení tohoto dvoudílného filmu probíhalo v létě 1995 po dobu šest týdnů na zámku Bojnice na Slovensku a v září následovalo 14 denní natáčení v Indii ve „zlatém městě“ Jaisalmer (Džaisalmér) a jeho okolí, v indickém státě Rajasthan (Rádžasthán) u hranice s Pákistánem.

Další zajímavé natáčení prožil v roce 1998 Honza, opět s bratrem, v Holandsku při natáčení akčního filmu NSR OPERACE NOAH, jehož děj se odehrává na ropné plošině. Po natáčení interiérů v ateliérech na Barrandově celý filmový štáb přesídlil pro natáčení exteriérů do Rotterdamu, kde v přístavu byla zakotvena montážní loď Hermes. Tento ohromný komplex, nepodobný lodi, z kterého jsou na moři montovány ropné plošiny, simuloval pro potřeby filmařů ropnou plošinu na moři. Natáčení a spolupráce na dramatických scénách se zúčastnili také kaskadéři z Čech.


8.3.1986
Praha, Československo
Jan Škvor csfd

Archa pro VojtuJabloňová pannaJeníček a MařenkaStínVšichni moji blízcíJezerní královnaOperace NoahSněhurka - Příběh hrůzyJak si pan Pinajs kupoval od kocoura sádloSestřička a princ ze snůBubáci pro všední denKaspar HauserZdivočelá zeměBroučciArabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádekMořská bránaMiminaDovolenáPast


Aktualizace osobnostního profilu Jan Škvor: 3.11. 2023 00:24