Stanislas Merhar 53 let


Francouzský herec Stanislas Merhar se narodil 23. ledna 1971 v Paříži. Vyučil se uměleckým zlatníkem, poté studoval hru na klavír na École Normale de Musique v Paříži. Profesně se věnoval gravírování až do doby, kdy dostal nabídku natočit film NETTOYAGE A SEC/ČISTÍRNA (1997) od režisérky Anne Fontaine. Film získal první cenu na Festivalu filmových herců v Saint-Denis a samotný Stanislas za onen snímek získal v roce 1998 cenu Césara. V témže roce přijal televizní nabídku na seriál HRABĚ MONTE CRISTO (1998), kde ztvárnil vicomta Alberta de Morcerf, syna hraběte de Morcerf (Jean Rochefort). V seriálu tak dostal příležitost zahrát si po boku slavných herců jako jsou např. již zmiňovaný Jean Rochefort, Ornella Muti, Gérard Depardieu, Pierre Arditi, Michel Aumont nebo Sergio Rubini.

Ovšem, jak šel čas, začal upadat i zájem o typ herce jakým je právě Stanislas Merhar. Filmy točí stále, ale herectví už pro něj zdaleka není prioritou jako dříve. S přibývajícím věkem začíná hrát spíše serióznější role. Mezi jeho lepší filmy patří také ADOLPHE (2002), kde sehrál titulní roli po boku Isabelle Adjani, UMĚNÍ MILOVAT (2011) a drama ALMAYEROVO ŠÍLENSTVÍ (2011).

Stanislas Merhar je dlouhodobě zasnoubený s belgickou herečkou Monou Walravens - dcerou známého belgického karikaturisty Jeana-Paula Walravense řečeného Picha.


23.1.1971
Paříž, Île de France, Francie
Stanislas Merhar csfd

Les Secrets de la princesse de CadignanDrsný městoČerný zápisníkMadam služebnáLes Ronds-points de l'hiverVe stínu ženEntre vents et maréesRosennLeft Foot Right FootClimatsAlmayerovo šílenstvíEn VilleUmění milovatL'HéritageMüetterCode 68Un fil à la patteMiladyAdolpheMerci... Dr Rey !Un monde presque paisibleI cavalieri che fecero l'impresaNobelZaidina pomstaFranck SpadoneLes Savates du bon DieuZajatkyněDopisFuriaNettoyage à secSpojkaO Livro Negro do Padre DinisCapitaine MarleauJen jediný pohledCollection Fred VargasKelif et Deutsch à la recherche d'un emploiHrabě Monte CristoFaux frèresNotre ami ChopinMyster Mocky présenteCourtes histoires de trainHyper showLe Cercle du cinéma


Aktualizace osobnostního profilu Stanislas Merhar: 29.3. 2024 17:06