Jill Ireland (1936 - 1990)


Jill Dorothy Ireland se narodila 24. dubna 1936 v Londýně do rodiny dovozce vína. Tato anglická herečka je známá především ve spojitosti s filmy Charlese Bronsona. Sama se o tom později vyjádřila slovy: "Hrála jsem v tolika filmech Charlese Bronsona, protože žádná jiná herečka by s ním nechtěla dělat".

Po boku svého druhého muže hrála Jill řadu rozmanitých rolí: prostitutku v Mechanikovi zabíjákovi (THE MECHANIC), ženu nespravedlivě uvězněného Roberta Duvalla ve filmu Útěk z vězení (BREAKOUT), nepohodlnou přítelkyni ve filmu Výstřely pro lásku (LOVE AND BULLETS) nebo "nový objev" kamaráda z vězení, který se snaží dostat Charlese Bronsona ve filmu Studený pot (COLD SWEAT). Nejlepší hodnocení se jí ale dostalo za film Od dvanácti do tří (FROM NOON TO THREE), ve kterém jako Amanda Starbuck vytvoří romantickou legendu okolo psance a svého milence (Ch. Bronson).

V roce 1984 jí byla diagnostikována rakovina prsu, se kterou bojovala až do své smrti. Stala se předsedkyní National Cancer Society a našla si čas na koprodukování dvou filmů svého muže. O svém boji s rakovinou napsala knihu Life Wish: A Personal Story of Survival. Další její knihou je Lifeline: My Fight to Save My Family, která pojednávala o jejím boji za záchranu adoptivního syna Jasona McCalluma (zemřel 1989) ze spárů drogové závislosti. Zemřela však nedlouho po něm v roce 1990.


24.4.1936
Londýn, England, Velká Británie
18.5.1990
Malibu, California, USA
Jill Ireland csfd

CaughtÚkladná vraždaPřání smrti IIThe Girl, the Gold Watch & EverythingPomstaOd dvanácti do tříBreakheartský průsmykZlé časyÚtěk z vězeníValdézovi koněMechanik zabijákValachiho svědectvíNěkdo je za dveřmiBrutální městoCestující v deštiStudený potTwinkyVilla jede!The Karate KillersBattleaxe, TheTwice Round the DaffodilsRaising the WindSo Evil, So YoungGirls of the Latin QuarterJungle StreetCarry On NurseDesperate Man, TheVelké penízeProdané životyRobbery Under ArmsThere's Always a ThursdayTři muži ve člunuNo Love for JudyOh... Rosalinda!!Simon and LauraThe Woman for JoeNight GalleryStar TrekShaneVoyage to the Bottom of the SeaFor the Love of SpockGreat Romances of the 20th CenturyHappy 100th Birthday HollywoodThe Rock 'n' Roll YearsA Trip Down Memory LaneCasebook: The Case of the Ghost Train MurderVoodoo Factor, TheHour MagazineThe 35th Annual Golden Globe AwardsThe 34th Annual Golden Globe AwardsThe 48th Annual Academy AwardsThe 46th Annual Academy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Jill Ireland: 4.11. 2023 22:17