Tress MacNeille 72 let


Tress MacNeille je americká herečka specializující se převážně na dabing v animovaných seriálech a filmech.

MacNeille  pracovala v mnoha různých profesích a nahrála nespočet mini dabérských rolí než se stala pravidelnou a respektovanou dabérkou. Byla deset let členkou improvizační skupiny The Groundlings, kde se seznámila s hledačem dabérských talentů Bobem Lloydem a díky němu získala v roce 1979 svou první roli v animovaném seriálu SCOOBY-DOO AND SCRAPPY-DOO /1979-1980/.

Jako Lucille Ball se objevila a zpívala ve videoklipu „Weird Ala Yankovice" -  Ricky, který byl parodií na stejnojmennou píseň Toniho Basila. V roce 1999 opět zpívala na Yankovicově albu Running with Scissors v písni „Pretty Fly for a Rabbi". Pravidelnou roli Babse Bunnyho získala v kresleném seriálu TINY TOON ADVENTURES /1990-1995/ a úspěch tohoto seriálu ji přivedl do seriálu ANIMANIACS /1993-1998/. V seriálu namluvila postavičku Dota Warnera a v roce 1995 byla za namluvení této role nominována na cenu Annie Award.

Namluvila téměř přes 200 titulů, včetně videoher, reklam, seriálů a filmů. Mezi její nejznámější role patří nadabování postaviček Agnes Skinner, Brandine Spuckler a Lindsey Naegle v seriálu THE SIMPSONS /1989-současnost 2014/ nebo postavičky Mom ze seriálu FUTURAMA /1999-2003/. Postavičku Charlotte Pickles namluvila v seriálu RUGRATS /1991-2004/, Chipa a Gadgetku v animáku CHIP 'n DALE RESCUE RANGERS /1989-1990/ nebo v animácích HISTERIA! /1998-2000/ a HEY ARNOLD! /1996-2004/. V roce 2003 namluvila postavičky Wila E.Coyota a The Road Runnera v krátkometrážním animáku THE WHIZZARD OF OW.


20.6.1951
Chicago, Illinois, USA
Tress MacNeille csfd

Rychlá rotaMickey's Tale of Two WitchesArnoldovy patálie v džungliThe Jetsons & WWE: Robo-WrestleMania!Flintstoneovi & WWE: Mela doby kamennéBatman: Návrat Temného rytíře, část 2.Batman: The Dark Knight Returns Deluxe EditionSofie První: Byla nebyla jedna princeznaZambeziaOtra película de huevos y un polloThe Heart of No PlaceKouzelné pohádky o princeznáchMickeyho velký hon za klubíkemPopelka 3: Ztracena v časeSimpsonovi ve filmu(Ne)šťastně až na věkyLeroy a StitchMedvědí bratři 2Mravenčí polepšovnaZemě dinosaurů 12: Letecký denNení Kronk jako KronkSněhulák FrostyCo se ještě stalo o VánocíchLegenda o Mulan 2Search for Mickey Mouse, TheTři mušketýřiZemě dinosaurů 11: Noví sousedé ve velkém údolíAnimatrixLumpíci v divočiněStitch! FilmArnoldovy patálieMickey's House of VillainsPopelka II: Splněný senTom a Jerry: Kouzelný prstenZemě dinosaurů 9: Putování za velkou vodouLady a Tramp II: Scampova dobrodružstvíMickeyho kouzelné VánocePřestávka: Škola mimo provozThe Flintstones: On the RocksZemě dinosaurů 7: Kámen chladného ohněLumpíci v PařížiAnimaniacs: Wakko's WishBatman Beyond: The MovieCo se stalo o VánocíchHercules: Zero to HeroLouskáčekMedvídek Pú: čas svátkůOlive, the Other ReindeerScooby-Doo a duch čarodějkyBatman & Mr. Freeze: SupernulaLumpíciA Rugrats VacationAnabela: Vánoční přáníZemě dinosaurů 5: Tajemný ostrovNeuvěřitelná cesta 2: Ztraceni v San FranciskuSuperman: The Last Son of KryptonZemě dinosaurů 4: Putování v mlzeA Pinky & the Brain Christmas SpecialTiny Toon Adventures: Night GhouleryVeselé prasátko Gordy


Aktualizace osobnostního profilu Tress MacNeille: 16.3. 2024 11:19