Franca Scagnetti (1924 - 1999)


Franca Scagnetti byla italská filmová, divadelní a televizní herečka. Narodila se v Římě 17.května 1924. Až do svého středního věku byla „jen“ ženou v domácnosti. Pro herectví objevil Francu v ulicích Říma na počátku sedmdesátých let minulého století divadelní impresário Metello Gambini.

Velmi aktivní byla Franca v televizi. Ke konci své kariéry se mimo jiné objevila v úspěšných pořadech jako CASA VIANELLO (1997), LE RAGAZZE DI PIAZZA DI SPAGNA (1998), nebo UN MEDICO IN FAMIGLIA (1999). Předtím samozřejmě měla již za sebou mnoho televizních rolí jako v minisérii LE AVVENTURE DI PINOCCHIO (1972), TRANSPORT (1983), TURNO DI NOTTE (1987).

Postupem času byla Franca stále oblíbenější pro svoji spontánnost a sympatie. Získala si milou přezdívku "Mamma Roma“. Franca byla vdaná po mnoho let za Piera Bonarda, a poté žila s Antoniem Gargiulo, (až do jeho smrti).

Je to až neuvěřitelné, ale i když Franca po většinu kariéry obsazovala pouze malé, někdy až bezvýznamné role, podle vyjádření některých médií po její smrti, se objevila ve více než 500 filmech !! Internetová wikipedia uvádí například pouze číslo 80 a IMDb (the internet movie database) zase číslo 125. Vzhledem k charakteru drobných roliček ve kterých se objevovala bude asi pravda, že se jedná o stovky filmů.


17.5.1924
Řím, Lazio, Itálie
1.11.1999
Řím, Lazio, Itálie
Franca Scagnetti csfd

L'odore della notteEscoriandoliGiovani e belliPasolini, un delitto italianoTati, já jsem pornohvězda!Ricky a BarabášOcchio alla perestrojkaSegreto, IlUn cane scioltoHasiči 2: Hrdinská miseIl Bi e il BaPříběh láskyMatka EbeZloději po dvaceti letechAcqua e saponeSapore di mareTaxikářVacanze di NataleFigli... so' pezzi 'e core, IPierino la peste alla riscossaPierino il fichissimoPierino medico della SAUBVacanza del cactus, UnaArrivano i gattiAragosta a colazioneGardenia, il giustiziere della malaAvere vent'anniPorca societàCasottoChléb, máslo a marmeládaRitornano quelli della calibro 38SuspiriaAdolescente, L'Cuginetta... amore mio!Dostihová horečkaDottoressa del distretto militare, LaPaura in cittàPoliziotti violentiRoma l'altra faccia della violenzaSežehnuti horoucí vášníJdi, gorilo!Krutý ŘímMala, amore e mortePer le antiche scalePodezřelá smrt nezletiléSgarbo, LoAbbasso tutti, viva noiBello come un arcangeloIl bestioneMacròPiedino il questurinoPugni nudi, ATestimone deve tacere, IlVůně ženyBláznivý sexHezká, bohatá, s malou tělesnou vadou hledá ...Polvere di stelleSkalpel v rukou bílé mafieTaké andělé jedí fazoleUltimo tango a Zagarol


Aktualizace osobnostního profilu Franca Scagnetti: 16.11. 2023 17:16