Tom Atkins 88 let


Narodil se 13. listopadu 1935 rodičům Dorothy E. Williemsové a George C. Atkinsovi. S hraním začínal v Pittsburgh Public Theatre, kde se proslavil ve one man show "The Chief". Objevil se na Broadway. Zde si zahrál ve hře Davida Storeyho "The Changing Room", za kterou v roce 1973 dostal cenu Drama Desk Award za nejslibnějšího herce.

Jeho slavnou rolí byl Michael Hunsaker ve filmu SMRTONOSNÁ ZBRAŇ. Později hraje i ve filmech BOB ROBERTS a NA DOSTŘEL. Dále už se objevuje hlavně v seriálech (např. XENA, PŘÍSAHAL JSEM POMSTU, ZÁKON A POŘÁDEK, OZ,...). V poslední době hrál v dalším filmu George A. Romera DRTIČ a v nedávném filmu Patricka Lussiera KRVAVÝ VALENTÝN 3D.


13.11.1935
Pittsburgh, Pennsylvania, USA
Tom Atkins csfd

The Collector 3TrickEncounterApocalypse KissJudy's DeadDrive AngryDuha v srdciKrvavý ValentýnTrappedSmall Time CrimeTurn of FaithPohřbené lžiDrtičThe Rockford Files: If It Bleeds... It LeadsDokonalost za každou cenuThe Rockford Files: If the Frame Fits...Na dostřelPřísahal jsem pomstuBob RobertsWhat She Doesn't KnowÚnos Peggy AnnKojak: Květiny pro MattyhoDead Man OutLoupežLemon SkyManiac CopSmrtonosná zbraňVražedné očekáváníNoc husí kůžeSlepá spravedlnostLunapark smrtiMurder Me, Murder YouCreepshowDesperate LivesVelká zkouškaSherlock HolmesÚtěk z New YorkuMlhaPowerSkagThe Ninth ConfigurationDeath in Canaan, ATarantuleSerpico: The Deadly GameSpecial DeliveryMiles to Go Before I SleepBásník a kočičkaWhere's Poppa?DetektivMěsto na kopciOzZákon a pořádek: Zločinné úmyslyXena


Aktualizace osobnostního profilu Tom Atkins: 2.11. 2023 10:20