Ondřej Neff 78 let


Ondřej Neff se narodil 26. června 1945 v Praze jako syn spisovatele Vladimíra Neffa a herečky Vlastimily Petrovičové. Vystudoval Fakultu sociálních věd a publicistiky UK v Praze. Po studiu pracoval pro nakladatelství Albatros, pak přešel do oddělení propagace obchodního domu Kotva, působil také jako fotograf v Ústředí lidové umělecké výroby, dělal redaktora literárního týdeníku Kmen a byl redaktorem Mladé fronty (později redaktorem deníku Mladá fronta Dnes). Je také zakladatelem dnes již zaniklého SF měsíčníku Ikarie a popularizátorem internetu u nás. Nyní je spisovatelem na volné noze.

Je též televizním scénáristou, spolu s Vojtěchem Steklačem napsal scénář k seriálu NOVÁCI (1995). Seriál ovšem nebyl příliš úspěšný, dočkal se sice ještě druhé série, ale ta dopadla ještě hůře.

V roce 2004 se Ondřej Neff objevil ve filmu CHOKING HAZARD. Zahrál si zde jednu z inteligentních zombie. Film v Česku neuspěl, ovšem na zahraničních festivalech si získal popularitu.

Od roku 2008 je ženatý s herečkou Ljubou Krbovou a věnuje se hlavně psaní.


26.6.1945
Praha, Československo
Ondřej Neff csfd

Choking HazardKrálové videaVinohradská sto desátáPříběhy 20. stoletíČeši v krizi v poločaseLabyrintem k revoluciPříběhy slavnýchSvět na žlutoNováciCo Čech, to politik!X TalkTeleskopJasná řeč Josefa ChuchmyTýTý 2013Tečka páteční noci7 pádů Honzy DědkaBarrandovský videostopHvězdy na cestáchTalkshow Jana SaudkaDetektorInterview B.T.Intimní zpověďČtenářský deníkVšechnopártyReportéři ČTBanánové rybičkyNoc s AndělemNa plovárněNikdo neví všechnoKavárnička dříve narozených


Aktualizace osobnostního profilu Ondřej Neff: 31.10. 2023 22:31