Kamil Halbich 57 let


Kamil Halbich se narodil v Liberci, kde také vystudoval gymnázium a poprvé se objevil na jevišti Divadla F. X. Šaldy, a to ve hře Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho (1984). Po maturitě zamířil do Prahy na studium DAMU, kde ho vyučovala herectví Daniela Kolářová. Už při studiích začal hrát v Divadle Na zábradlí a v Národním divadle.

Co se týče televize, tak většina diváků si ho určitě vybaví hlavně jako poručíka Bílka v seriálu Chlapci a chlapi nebo ze seriálu Zdivočelá země, kde měl zápornou roli Svěrky. První vetší filmová role přišla v roce 1995 ve filmu Jiřího Hubače a Jaromila Jireše Učitel tance, kde jsme jej mohli vidět v roli Pepy.

Kamil Halbich se věnuje kromě hraní i práci v rozhlase a v dabingu. Fanoušci seriálu Červený trpaslík si jej určitě pamatují z role Arnolda Jidáše Rimmera.


30.9.1966
Liberec, Československo
Kamil Halbich csfd

ModelářZločin v PolnéTři bratřiModrý drakSmíchov pláče, Brooklyn spíDoktor pro zvláštní případyGrandhotelKožené slunceÚtěk do BudínaMilenec lady ChatterleyovéSilná jako smrtKrálův šašekZdivočelá zeměBumerangPoe a vražda krásné dívkyŠtěstí krále AlfonseZelňačkaUčitel tanceZapomenuté tvářeJak se ztratit ve zlém světěKrál posledních dnůEvangelium podle PastýřůChtěla bych ten stromPolicie ModravaDvojka na zabitíSestřičky Modrý kódTemný KrajModrý kódV.I.P. vraždyDoktorka KellerováSpecialistéNevinné lžiČeské století


Aktualizace osobnostního profilu Kamil Halbich: 2.11. 2023 14:02