Jeff Nathanson 58 let


Jeff Nathanson se narodil v roce 1965. Po studiích na University od Kalifornia v Los Angeles začal v roce 1989 produkovat filmy, psát scénáře a režírovat. Jeho režijním debutem je černá komedie The Last Shot z roku 2003, ke které si sám napsal i scénář. V roce 2003 získal nominaci cenu BAFTA – nejlepší převzatý scénář k filmu Chyť mě, když to dokážeš.

V současné době se věnuje psaní skriptu pro další sérii Pirátů z Karbiku: Dead Men Tell No Tales a práci na životopisném filmu o hudební skupině Milli Vanilli, která se na přelomu 80. – 90. let proslavila svými hity Girl I´m Gonna Miss You nebo Baby Don´t Forget My Number a následně skandálem, když vyšlo najevo, že nezpívali oni, ale jen otevírali pusy na playback. Přestože jejich komerčně veleúspěšné debutové album All Or Nothing popové dvojici vyneslo v roce 1990 cenu Grammy pro objev roku, museli ji na základě tohoto skandálního odhalení vrátit.

Není tedy náhodou, že scénář k tomuto filmu píše Jeff Nathanson, autor Spielbergovy kriminální komedie Chyť mě, když to dokážeš. I její hrdina v podání Leonarda di Capria byl podvodník, který si na základě falešných dokladů přišel na velké peníze. Protože Jeffa Nathansona, jak sám prohlásil, takové výmysly a podvody a podfuky vždy fascinovaly.


12.10.1965
Los Angeles, California, USA
Jeff Nathanson csfd

Mufasa: Lví králLví králPiráti z Karibiku: Salazarova pomstaMuži v černém 3Mistrovský plánNew Yorku, miluji Tě!Křižovatka smrti 3 - Tentokráte v PařížiPoslední výstřelTerminálChyť mě, když to dokážešKřižovatka smrti 2Nebezpečná rychlost 2: ZásahV dobrém i zlémBakersfield P.D.'Catch Me If You Can': Behind the Camera


Aktualizace osobnostního profilu Jeff Nathanson: 21.11. 2023 17:37