Carrie Coon 43 let


Carrie Alexandra Coon je americká divadelní, televizní a filmová herečka, která se narodila v neregistrované komunitě Copley v americkém státě Ohio nedaleko města Cleveland. Její matka Paula Coon byla zdravotní sestra na pohotovosti a její otec John Coon byl údržbář v muzeu umění. Carrie má tři bratry a jednu adoptovanou sestru ze Salvadoru.

Carrie si zahrála v mnoha divadelních představeních, mj. i na Broadwayi, a také byla nominována na Cenu Tony. Do Los Angeles vkročila až ve svých 33 letech, kdy si jí vyhlédl americký režisér David Fincher a obsadil ji do svého filmu Zmizelá, kde si zahrála postavu Margo Dunne, která je dvojčetem hlavního protagonisty Nicka Dunna, kterého si zahrál Ben Affleck. V roce 2018 ztvárnila roli Proximy Midnight v akčním snímku Avengers: Infinity War natočeného studiem Marvel.

V televizi hostovala v mnoha seriálech, z nichž nejzásadnější je postava Nory Durstové v americkém televizním seriálu Pozůstalí, a také titulní postava Very Walkerové v druhé sérii mysteriózního seriálu Hříšnice, kde si zahrála společně se svým manželem.

V roce 2013 se provdala za dramatika a herce Tracyho Lettse. Na svou svatbu vzpomíná v jednom z rozhovorů: „Nejprve jsme chtěli termín svatby přesunout z důvodu operace žlučníku mého manžela, ale nakonec jsme se vzali v nemocnici Northwestern Memorial. Na sobě jsem měla legíny a tričko a manžel měl jen nemocniční oděv. Když jsem si o rok později uklízela šatník, tak jsem se málem zbavila opotřebovaného červeného trička, dokud mi manžel nepřipomněl, že to byly moje svatební šaty.“


24.1.1981
Akron, Ohio, USA
Carrie Coon csfd

Untitled Ghostbusters Afterlife SequelBostonský škrtičHis Three DaughtersKrotitelé duchů: OdkazKlíckaAvengers: EndgameAvengers: Infinity WarKin: Smrtící zbraňThe Legacy of a Whitetail Deer HunterVdovyAkta Pentagon: Skrytá válkaIzzy Gets the F*ck Across TownNaposledy spoluStrange WeatherZmizeláPozlacený věkCo kdyby...?HříšniceFargoPozůstalíInteligenceIronside: Na straně zákonaZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiThe Playboy ClubGreat ChoiceThe Drew Barrymore ShowCollider Ladies Night69. Emmy Awards21st Annual Critics' Choice AwardsOk! TVThe 67th Annual Tony Awards


Aktualizace osobnostního profilu Carrie Coon: 31.10. 2023 09:49