Anna Chancellor 58 let


Anna se narodila 27. května 1965 v Richmondu (Anglie) Mary Alice Jolliffe a Johnu Pagetu Chancellorovi. Její praprapraprapraprapraprateta byla spisovatelka Jane Austen. Je rovněž spřízněná s herečkou Helenou Bonham Carter.

Tato ostřílená herečka již má na svém kontě bezpočet snímků, více na sebe na začátku kariéry upozornila rolí Henrietty "Duckface" v nesmrtelné romantice ČTYŘI SVATBY A JEDEN POHŘEB (1994), kde uháněla Hugha Granta. V dalších dvou snímcích jí "utekl" Colin Firth, poprvé v pětidílné sérii PÝCHA A PŘEDSUDEK (1995) se o pana Darcyho pokoušela jako Caroline Bingley. Tuto samolibou, závistivou postavu ztvárnila velmi přesvědčivě. Podruhé, v romantické komedii CO TA HOLKA CHCE (2003) jako Glynnis Payne, která již má utkanou pavučinu okolo nadějného politika a tak, když se nečekaně objeví jeho dcera, která nechce nic jiného než ho poznat, nasadí veškerý arzenál podlosti, aby se jí zbavila.

Zkušenost má i s detektivkami Agathy Christie, roli Virginie Mesnardové, Poirotovy první lásky v Belgii, si střihne v díle Bonboniéra (1992). Ve Slečně Marplové Vraždit je snadné (2008) odehraje sympatickou manželku politika Lydii Hortonovou, která si své tajemství nechá o něco déle, než je nutné a pro ni bezpečné.

Je trochu škoda, že ji diváci znají spíše jako herečku záporných rolí, podle mě má mnohem větší potenciál. V roce 1997 byla nominována na cenu Laurence Oliviera za nejlepší herečku ve hře Stanley (1996). Dále byla nominována na televizním festivalu v Monte Carlu na cenu Zlatá nymfa jako vynikající herečka v sérii SUBURBAN SHOOTOUT (2006) a dále, v roce 2012, přibyla další nominace na televizní cenu BAFTA jako nejlepší herečka ve vedlejší roli v seriálu THE HOUR (2011).


27.4.1965
Richmond, Surrey, England, Velká Británie
Anna Chancellor csfd

Paní Harrisová jede do PařížeStromboliNa cestáchThe Revenger: An Unromantic ComedyBenjaminNativity Rocks!Šťastný princLove of My LifeThe CarerThis Beautiful FantasticTestament mládíBudoucnost nejistáWe'll Take ManhattanVrtěti ženouBaker Street IrregularsHolky z naší školkyVánoce v hotelu RivieraDveře dokořánInspektor Rebus II.- Vysoká hraThe Secret Life of Mrs. BeetonA Waste of Shame: The Mystery of Shakespeare and His SonnetsDohazovačStopařův průvodce po GalaxiiAgent Cody Banks 2Roman RoadCo ta holka chceDoktor Martin a legenda o CloutieSnílciNa špičce jazykaDruhá mízaZeměpisná délkaSrdceMuž, který věděl příliš máloPravdivá pohádkaPrincezna CarabooSvatba s překážkamiTom a VivČtyři svatby a jeden pohřebCenturyTáta na zabitíFifteen-LovePod psaCompulsionHotel PortofinoPennyworthThat Dirty Black BagHlídka


Aktualizace osobnostního profilu Anna Chancellor: 4.3. 2024 03:15