Richard Herd (1932 - 2020)


Richard Herd byl americký herec. Vzdělání získal na univerzitě v Massachusetts a poté se začal věnovat své herecké kariéře. Ta trvala více než šest desetiletí.

Do své první filmové role byl obsazen ve věku 38 let, tedy v roce 1970, a to v komedii Herkules v New Yorku. V tomto filmu hrál postavu televizního moderátora. Zajímavostí je, že hlavní roli v tomto filmu hrál Arnold Schwarzenegger, jehož to byl rovněž první zářez v Hollywoodu.

Richard Herd poté hrál v mnoha filmech, jako jsou Čínský syndrom, Všichni prezidentovi muži a Cibulové pole. Měl také roli v televizních seriálech, např. V a Ponorka Seaquest. Nejslavnější rolí v Herdově kariéře byl Komodor José Fernandéz ve filmu Star Trek: Nová generace.

Kromě své herecké kariéry se zúčastnil také humanitárních aktivit a podporoval různé charitativní organizace. Byl také aktivním zastáncem zákona o zvířatech a zákona o ochraně zvířat.


26.9.1932
Boston, Massachusetts, USA
26.5.2020
Los Angeles, California, USA
Richard Herd csfd

The Silent NaturalUtečA New York ChristmasStar Trek: RenegadesElf Sparkle and the Special Red DressInAlienableDog Days of SummerLove's Unfolding DreamSmrt modelkyTV VirusConfessions of a Pit FighterThe Cabinet of Dr. CaligariSong of the Lark, TheJosef - Král snůPlaneta barbarůVzala jsem si monstrumCesta srdcePůlnoc v zahradě dobra a zlaCase for Life, ASeržant BilkoShattered MindYesterday's TargetSekretářkaCosmic SlopDar láskyMoskytiMajority RuleSeduction: Three Tales from the 'Inner Sanctum'Corporate AffairsJak jsem strávil létoJidášův plánPád do nemilostiThe Big One: The Great Los Angeles EarthquakeJdi do toho!Nashville BeatMy First LoveLetadla, vlaky, automobilyVydařená dovolenáTranceřiTransakce stoletíVFarrellová pro lidiElvis and the Beauty QueenLovely But DeadlyEnola Gay: The Men, the Mission, the Atomic BombFighting BackIke: The War YearsSchizofrenikVojín BenjaminováCibulové poleMarcianoČínský syndromDr. ScorpionKate Bliss and the Ticker Tape KidP.Ě.S.T.Teror z nebesWolf LakeNikdy jsem ti neslibovala růžovou zahraduThe Hunted LadyVšichni prezidentovi muži


Aktualizace osobnostního profilu Richard Herd: 16.11. 2023 13:09