Zuzana Kocúriková 75 let


Zuzana Kocúriková už mnoho let právem náleží mezi nejpopulárnější slovenské filmové a divadelní herečky. Rodačka z Bratislavy se v mládí věnovala výtvarnému umění a původně toužila být kostýmní návrhářkou. Ještě před započetím studií na VŠMU debutovala jako nadějný objev Koliby ve snímku ZMLUVA S DIABLOM. Film poté dlouho těžil především z nevšedních půvabů Zuzany Kocúrikové, které ji předurčily pro role exotických a tajemných krásek (MUŽ KTORÝ LUŽE, KOLONIE LANFIERI) nebo princezen (PANNA A NETVOR, SOĽ NAD ZLATO).

S manželem divadelním režisérem Petrem Mikulíkem má dceru Katarínu, která se po vzoru své matky zabývá výtvarným uměním.


19.12.1948
Bratislava, Československo
Zuzana Kocúriková csfd

SpiknutieFilmoviedky: Výstrel navyšeNebe, peklo… zemSametoví vraziNa konci hryVoľnomyšlienkárNávraty z neskutočnaSen o krásné panněPevnostK.O.Le frère trahiMuzikálMačka domácaSimon a ClotildeVariácie slávyMarta a jáStudňa mladostiČo dievčatká nevediaDivoká srdceInzerát na snyNádej má farbu belasúDirigentRúcho pána BalzacaSynovec strýkomClaire BerolinaManželstvo na skúškuSmrť s fotografiouA ak zajtra umriemIdeálny manželJeseň vyšetrujúceho sudcuLíška a hroznoMarné cesty holubůŽena z antisvetaBerdiho koberecBé rímska trojka lomeno šesťMarisaUmri, blázonŠancaBite sa, pán Jedlinský!Medzi namiOmladnutiePortrét v životnej veľkostiSůl nad zlatoThibaultovciMacbethObyčajné rozmeryVo vyhni poludniaAch, tá láska pozemskáHodina zažíhania sviecJubelove detiKatedra etikyPríbeh na pobreží La BallenaSobota, nedeľa, pondelokZbožňovanáCovjek koga treba ubitiOzvěna písněSto hodín do zatmeniaElektraPanna a netvorPrestrelené sklo


Aktualizace osobnostního profilu Zuzana Kocúriková: 2.11. 2023 11:43