Laďka Kozderková (1949 - 1986)


Ladislava Kozderková, zpěvačka, muzikálová, divadelní a filmová herečka se narodila 26.6. 1949 v Brně, kde prožila své mladí. Vyrostla pod Kraví horou v muzikantské rodině, jako nejmladší ze tří sester. Strýc Richard byl výborný violista, strýc Jiří operním pěvcem a otec Ladislav skladatelem a dirigentem v českém rozhlase. Již jako dítě zpívala v rozhlase a jako dvanáctiletá natočila první desku. V Brně studovala na konzervatoři nejprve zpěv, potom dramatický obor.

Největší láskou pro ní bylo divadlo a za svoje působení v Hudebním divadle v Karlíně vytvořila mnoho nezapomenutelných rolí. Její vysněnou a zároveň životní rolí byla Dolly Leviová z Hermanova slavného muzikálu Hello, Dolly. Z jejich prvních filmových rolí jmenujme například ČEKÁNÍ NA DÉŠŤ (1977) a LÁSKY MEZI KAPKAMI DEŠTĚ (1979), dále TRHÁK (1980), SONÁTA PRO ZRZKU (1980), JAKO JED (1985). Hrála V několika TV filmech, seriálech, například VLAK DĚTSTVÍ A NADĚJE (1985), pohádkách a zábavných pořadech. Její poslední rolí na televizni obrazovce byla komická scéna se svým manželem Vlastimilem Bedrnou (role dámy v divadelní lóži) v seriálu "CHOBOTNICE Z II PATRA".

Bohužel velice talentovanou herečku a zpěvačku v nejlepších letech zasáhla zhoubná nemoc, se kterou několik let statečně bojovala, ale nakonec jí podlehla 17.11. 1986 v pouhých 37 letech. Český národ tím ztratil jednu z nejtalentovanějších muzikálovych zpěvaček 20. století.


26.6.1949
Brno, Československo
17.11.1986
Praha, Československo
Laďka Kozderková csfd

HrdličkaMonika a hříbě s hvězdičkouPlaváčekVeselé Vánoce přejí chobotniceJako jedO chytrém HonzoviPrincezny nejsou vždycky na vdáváníBergman a Bergman, detektivní kancelářFešák HubertO nosaté čarodějniciŠéfe, jdeme na to!Šéfe, vrať se!Hledám tetu z kabaretuSpolečnost s ručením omezenýmTakový talentŠkatule, škatule, hejbejte seBhudžangásana znamená KobraKdyž rozvod, tak rozvodNáledíTajemství kojenceZelená vlnaKřtinyPohádka o mokrosuchém štěstíVelká sázka o malé pivoBlázni, vodníci a podvodníciKoupím chalupu v Jižním MěstěNěco je ve vzduchuPrincové jsou na drakaSonáta pro zrzkuTrhákHodinářova svatební cesta korálovým mořemLásky mezi kapkami deštěLáďo, ty jsi princezna!Modrá planetaPoprask na silnici E 4Pátek není svátekZadními vrátky do ZOO za zvířátkyČekání na déšťOstrov plný písničekŘeknem si to příští létoJ. TuwimKufrPan PickwickSlečna ze spořitelnyJá nic, já ValentinŽeny v ofsajduRozvodBylo nás šestChobotnice z II. patraO panence BlaženceParagrafy na kolechPísečná potvůrkaUnesli nám LeonardaVlak dětství a naděje


Aktualizace osobnostního profilu Laďka Kozderková: 28.2. 2024 08:56