Jon Kortajarena 38 let


„Měl jsem štěstí, že všechno přišlo, když to mělo přijít.“

Plachý a stydlivý teenager byl objeven skautem, když v roce 2003 doprovázel přítele na módní přehlídku v Barceloně. Odešel do Paříže a v roce 2004 se stal tváří jarní kampaně Roberta Cavalliho-Just Cavalli, která ho vystřelila do módního showbussinesu. Na podzim toho roku se představil na Fashion weeku v Miláně a Paříži, kde předváděl pro Emporio Armani a Johna Galliana. Následuje práce pro Versace, Dolce & Gabbana, Salvatore Ferragamo, Carolina Herrera, Giorgio Armani, Karl Lagerfeld nebo Chanel a mnoho dalších. V roce 2009 ho magazín Forbes zařadil mezi 10 nejúspěšnějších mužských modelů světa.

V roce 2007 poprvé pracuje pro Toma Forda, který ho označil za svého nejoblíbenějšího modela. O dva roky později ho Tom obsadí do svého režijního debutu Single Man (2009). V epizodní roličce Jon předvádí prakticky sám sebe – pohledný mladík Carlos přijel za úspěchem ze Španělska a matka je kadeřnice, která mu upravovala vlasy než odjel. Po nadšeně přijatém filmu pokračuje Jon v práci modela. Zároveň se pokouší o kariéru jako herec. Účinkuje v Madonniných klipech Girl Gone Wild (2012) a Bitch I'm Madonna (2015), v M.I.L.F. $ (2016) od Fergie a Volves (2016) – reklamním videu Kanye Westa pro módní značku Balmain. V roce 2017 se objeví ve 100minutovém hudebním vizuálu Fergie – Double Dutchess: Seeing Double, the Visual Experience.

V roce 2015 se mihne v italské sci-fi Andròn-The Black Labyrinth (2015), neúspěšné variaci na Hunger Games s Alecem Baldwinem a Dannym Gloverem. Následuje mnohem lépe přijatý španělský thriller Acantilado/Cliff (2016), který dokonce získal jednu z cen na texaském Austin Film Festival. V dramatu Kůže (2017) hraje popáleného mladíka, toužícího po krásné tváři. Surrealistický debut populárního španělského herce a režiséra Eduarda Casanovy v produkci Netflixu byl nadšeně uveden na Berlinale coby Almodovarův odkaz.


19.5.1985
Bilbao, Vizcaya, País Vasco, Španělsko
Jon Kortajarena csfd

Rachel Stoneová: Sázka na SrdceEurosong: Příběh skupiny Fire SagaNevídaníThe Aspern PapersDouble Dutchess: Seeing DoubleKůžeAcantiladoAndròn - The Black LabyrinthMa MaSingle ManEl inmortalPříběhy nekonečnaŠiré mořeLa verdadQuanticoFergie - M.I.L.F. $Madonna: Bitch I'm MadonnaMadonna: Girl Gone WildEl destelloNoir AnthraciteDrag Race EspañaCorazón de...


Aktualizace osobnostního profilu Jon Kortajarena: 2.4. 2024 22:55