Zuzana Kronerová 72 let


Zuzana Kronerová se narodila v Martine, pochází ze slavného hereckého rodu. Jejím otcem byl významný slovenský herec Jozef Kroner a matkou herečka Terézie Hurbanová-Kronerová. Na střední škole uvažovala o studio filologie. Pod vlivem hereckého prostředí si ale podala přihlášku na Vysokou školu múzických umění v Bratislavě, obor dramaturgie, a nakonec se rozhodla tamtéž vystudovat herectví. Jejím prvním angažmá se stalo v roce 1974 Divadlo pro děti a mládež v Trnavě. V televizi se prosadila velice záhy, už během studia hrála v řadě inscenací. Nepatří k těm herečkám, které by si získávaly publikum svým půvabem, nýbrž silou své osobnosti. Ze svých počátků si nejvíce cení pohádky VYMENENÁ PRINCEZNA, kde si zahrála se svým otcem. Tuto rodinnou spolupráci si zopakovala např. v televizní komedii MIŠO. Objevila se také v Jakubiskově snímku NEVERA PO SLOVENSKY, v komedii ŽENSKÝ ZÁKON nebo seriálu VIVAT BEŇOVSKÝ.

Hostuje též na českých divadelních scénách, v Národním divadle si zahrála např. ve hře Markéta Lazarová a vystupovala rovněž v pražském Café teatr Černá labuť. Kromě herectví se věnuje i zpěvu, především šansonu, se kterým začínala už na vysoké škole. Jako posluchačka se zajímá především o jazz. Mimo jiné je i pedagožkou na VŠMU v Bratislavě. Je vdaná, má dvě děti.


17.4.1952
Martin, Československo
Zuzana Kronerová csfd

Rok vdovyŽivot pro samoukyPo čem muži touží 2Pošta pani KolníkovejAbsencePřes hraniciZbožňovanýKrajina ve stínuMuž se zaječíma ušimaMoje povstanie 2Chata na prodejBába z leduVšechno nebo nicMasarykRudý kapitánDomácí péčeJohančino tajemstvíAndělé všedního dneKlauniTygři ve městěČtyři slunceMilovaníPerfect Days - I ženy mají své dnyHabermannův mlýnMamas & PapasPřežít svůj životHodinu nevíš...T.M.A.Cinka PannaVenkovský učitelVáclavBonifác a zázračný anjelV hodine rysaŠtěstíPupendoDivoké včelySlečna DušehojiváFiaker číslo 21LeaMatúšVšetci ľudia budú bratiaŽenský vtipHu - hu bratiaA bol to škovránokO krásnej strigeChudobných rodičov synK.O.Kmotor Remenár a kmotor HrebenárMuzikálAdam a AnnaSlečna z MaximaPech pod strechouKeď hviezdy boli červenéNarodeniny v hoteliKolotočNovináriProfesor RaatČierny princČierny vlasTá tajovská voda mútna


Aktualizace osobnostního profilu Zuzana Kronerová: 3.11. 2023 08:50