Robert Downey Sr. (1936 - 2021)


Americký herec, spisovatel a režisér, ve světě filmu proslavený především svým otcovstvím. Narodil se roku 1936 jako Robert Elias. Jeho matka, Betty McLoughlin, byla irská katolička a otec, Robert Elias, ruský Žid. Jméno Downey přijal od svého nevlastního otce po příjezdu do Spojených států. V současné době žije v New Yorku se svou již třetí ženou, Rosemary Rogers.

Do světa kinematografie byl uveden roku 1961, díky spolupráci s Fredem von Bernewitzem, čímž si získal možnost pokračovat fantasy snímkem Ball's Bluff. Jeho další filmový počin, Greaser's Palace se již zařadil k vysokorozpočtovým dílům. Downeyho nejmladší snímek, dokument Rittenhouse Square zachycuje život ve Filadelfijském parku.

Robert Downey Sr. do svých filmů často obsazoval členy rodiny. Několikrát nechal zazářit svou první ženu Elsie (Chafed Elbows, Moment to moment, Greaser's Palace), dcera Allyson a syn Robert pak debutovali v jeho komedii Pound ve věku 7 a 5 let.


24.6.1936
Manhattan, New York City, New York, USA
7.7.2021
Manhattan, New York City, New York, USA
Robert Downey Sr. csfd

Mistrovský plánFrom Other WorldsOtec rodinyMagnoliaHříšné nociJít za sluncemAť žije CaesarJohnny, buď hodnýPohyblivý terčŽít a zemřít v L.A.Is There Sex After Death?You've Got to Walk It Like You Talk It or You'll Lose That BeatPutney SwopeNo More ExcusesTales of the CityMatlockPásmo soumrakuSr.Searching for Mr. RugoffDon't Blink - Robert FrankPabloRadio UnnameableRemembering Greasers PalaceLife AfterElectile Dysfunction: Inside the Business of American CampaignsRittenhouse SquareGong Show: The E! True Hollywood, TheThe Last PartyNaughty NurseBalls BluffLáska na druhý dotekTo je ale teplo!Rented LipsAmericaPodporujte akademiiMoment to MomentSticks and BonesUzenáčova chýšePoundChafed ElbowsSweet Smell of SexBabo 73Touch of Greatness, A


Aktualizace osobnostního profilu Robert Downey Sr.: 23.2. 2024 06:59