Sabina Laurinová 52 let


Sabina Laurinová se narodila 8. 4. 1972 v Praze. V roce 1991 absolvovala pražskou konzervatoř. Hostovala v Národním divadle a v Semaforu. V sezoně 1991-1992 byla angažována v Divadle na Starém Městě, aby v roce 1992 společně se svými spolužáky Kamilou Špráchalovou a Zdeňkem Hruškou nastoupila do angažmá v Divadle ABC.

Sabina Laurinová se do širšího podvědomí diváků dostala především díky atraktivnímu (a trošku naivnímu) vzhledu a krásnému hlasu. Ve filmu debutovala již v na počátku 90. let (Dívčí válka, Hotýlek v srdci Evropy), ale prosadila se až díky rolím v seriálech Zdivočelá země a Konec velkých prázdnin. V poslední době ji známe z obrazovek jako představitelku princezen, a to většinou záporných (Z pekla štěstí 1,2-Eufrozína nebo ve filmu Ošklivá princezna). Zahrála si také v nepříliš povedeném seriálu Bazén a v o poznání lepší komedii Jak se krotí krokodýli.

Jako moderátorku jsme ji mohli vídat po boku Pavla Trávníčka v zábavnému hudebnímu pořadu DO-RE-MI. Na muzikálové scéně se objevila v Ledeckého inscenaci Galileo a v populárním nastudování muzikálu Tři Mušketýři. Prosadila se i v dabingu, kde jsme její hlas mohli slyšet ve filmech Fantastická Čtyřka (Sue Storm), Něco na té Mary je (Mary), Aladin (Jasmína), Flubber, Power Rangres a dalších.

V roce 2004 se s ní rozešel zpěvák skupiny Kabát Josef Vojtek, se kterým má dceru Valentínku (nar. 2002).


8.4.1972
Praha, Československo
Sabina Laurinová csfd

Cool Girl!Čertova nevěstaLáska In MemoriamJak se krotí krokodýliZ pekla štěstí 2Ošklivá princeznaZ pekla štěstíLancelotLe prince des imposteursPolední žárPrvní a posledníPoe a vražda krásné dívkyPohádka z větrného mlýnaModrá krevMá je pomstaO zasněné ŽofinceRuletaDuhová horaVášnivé známostiHadí pohledyHotýlek v srdci EvropyModrý ptákZmrazený VasilTři dary láskyPlaneta s tiše fialovou záříPohádka o touzeTajemstvíUsmívat se, prosímZachýsek, zvaný RumělkaZmatky kolem KatkyKainovo znameníNaděje má hluboké dnoDotykyJen ty a jáMůj cukrový senČert a dráhaLyžař v parném léteDějiny jednoho dnePůlnoční zpověďZooSestřičky Modrý kódModrý kód


Aktualizace osobnostního profilu Sabina Laurinová: 31.10. 2023 04:26