Kateřina Macháčková 74 let


Narodila se 30. listopadu 1949 v Praze. Maminka Věra Štiborová byla operní pěvkyně, tatínek herec a režisér Miroslav Macháček. Její dědeček z matčiny strany nadšený filmař amatér, otcova matka zapálená divadelní ochotnice Když se rodiče rozvedli, stal se jejím otčímem režisér Otto Haas. Vzhledem k prostředí ve kterém vyrůstala nikdy nepřemýšlela o tom, jestli se stane herečkou - od malička to brala jako samozřejmost.

Zabývá se také literární činností. Zpracovala zápisky otce z pobytu v psychiatrické léčebně Bohnicích v roce l975 a nazvala je Zápisky z blázince. Zpracovala dramatizaci inscenace Utrpení mladého Werthera. Píše ráda fejetony. Kromě herectví se také věnuje dabingu. Svůj hlas propůjčila např. matce Kevina ve známých rodinných komediích Sám doma 1 a 2.

Má dceru Helenu a syna Petra. Jedním z jejích kréd je "Poctivě odvádět svou práci".


30.11.1949
Praha, Československo
Kateřina Macháčková csfd

Dešťová vílaRukama nevinnostiJehlice Sluneční paníMotýlí časPřes padací mostyTen můj tam má spolužákaDva lidi v ZOOMoudrá sovaMy se vlka nebojímeObnovené pátráníPan PickwickRizikové pracovištěZázrak v cukrárněVelká filmová loupežCesta do ItálieBanditéKomediantBráškaCesta na BorneoJen se spolehniKatapultCesta do vrabčího hnízdaSny o ZambeziVinobraníÚnos MoravankyAž já budu velkáNetopýrDon CarlosMedvědí tanecScapinova šibalstvíHodinářova svatební cesta korálovým mořemA od zítřka už budu moudráKufr plný nadějíKáťa KabanováPolská krevBásník, služka a králRána jistotyDobrý den, městoHadrián z ŘímsůOhnivý křížTaková divná ženskáAnna, sestra JanyDívka jako tyOsvobození PrahyPlavení hříbatRusalkaSoudružská návštěvaVýhra v tomto městěŽebrácká operaDobrodruh a kavalírLibušeLidé z metraMotiv pro vražduPoslední ples na rožnovské plovárněTobě hrana zvonit nebudeZvíkovský rarášekJakou barvu má láskaLancelotLoňský sníh


Aktualizace osobnostního profilu Kateřina Macháčková: 17.2. 2024 09:44