Dana Morávková 52 let


Dana Morávková se narodila 29. 7. 1971 v Písku. V letech 1989-1993 studovala herectví na pražském DAMU a hned poté choreografii na HAMU (1993-1998). Již během svých studijních let hostovala v Činoherním studiu v Ústí nad Labem (92-94), poté ji angažovalo jako velmi výraznou herečku Divadlo na zábradlí a od roku 2001 účinkuje v Divadle bez zábradlí v Praze, kde hraje doposud.

Sama si v divadle zahrála některé významnější role, např. Mášu v Revizorovi, Karolku v Její Pastorkyni a Rusalku ve stejnojmené opeře A. Dvořáka. Na počátku 90. let se začala objevovat i v televizi, kde ztvárnila v několika pohádkách role princezen a jiných ženských hrdinek.

Do diváckého podvědomí se dostala v roce 1994, kdy se stala novou tváří TV Nova. Začala moderovat Snídani s Novou, a to až do roku 1998, kdy přestoupila na konkurenční TV Prima, kde až do roku 2006 moderovala pořad Prima jízda. Jako krásná a zkušená herečka je zvána i k moderování některých významnějších akcí.

Ve filmu naplno prorazila až díky roli závistivé princezny Dory v Troškově filmu Z pekla štěstí, ještě důležitější úlohu měla v jeho druhém pokračování (2001). V roce 2002 se objevila v dalším Troškově filmu Andělská tvář a o rok později si zahrála jednu z vedlejších rolí (učitelku) ve filmu Kameňák (2003). Vrcholem její herecké kariéry byl zatím rok 2004. V tomto roce se objevila v druhém pokračování Kameňáku, jako barmanku si ji vybral Stephen Sommers do svého filmu Van Helsing a začala natáčet svou životní roli Andrey Rubešové v seriálu TV Prima Rodinné pouta (2004-2006). Objevila se samozřejmě i v jejich volném pokračování nazvaném Velmi křehké vztahy (2007-?).


29.7.1971
Písek, Československo
Dana Morávková csfd

Andílci za školouO trpaslíku NosoviŽenská pomstaJak se moří revizořiTeambuildingMuzikál aneb Cesty ke štěstíVánoční KameňákŠťastnáKameňák 4Poslední výkřikJseš mrtvej, tak nebrečLíbáš jako BůhČepel smrtiKameňák 2SnowboarďáciVan HelsingKameňákPrsten kohouta AlektryaAndělská tvářZ pekla štěstí 2Z pekla štěstíJezerní královnaJak se dělá operaNoční moraPříliš hlučná samotaV erbu lviceKonec básníků v ČecháchO zázračné moušeDon GioSvětýlka z blatKrál a zlodějLáska zlatnice LeonettyOsudné dveřeKouřPrincezna SlonbidloŠípková RůženkaA Village Romeo and JulietFubuO podezíravém králiPrincezna HusopaskaLos amores de KafkaBloudění orientačního běžceVeronikaDobré ráno, Brno!Ordinace v růžové zahraděPoslední oběťPůlnoční zpověď1. MISEŠéfkaBožena


Aktualizace osobnostního profilu Dana Morávková: 3.4. 2024 12:48