Hana Pastejříková 80 let


Hana Pastejříková vystudovala herectví v Praze na DAMU (1966) a hned získala angažmá v legendárním Divadle Za branou (1966-1972), kde vynikla ve hrách Tři sestry nebo Slavík k večeři. Po zrušení této Krejčovy scény v roce 1972 přešla Pastejříková do Divadla J. Průchy, které působilo v Kladně a Mladé Boleslavi. Když bylo po roce 1989 obnoveno Divadlo Za branou, Pastejříková se vrátila na jeho jeviště a zaujala v jedné z prvních inscenací, Višňový sad. V poslední době se věnuje i divadelní režii, například v A studiu Rubín realizovala klasickou ruskou hru Na dně.

V současnosti se Hana Pastejříková věnuje mimo jiné dabingu a vyučuje hereckou výchovu na Vyšší odborné škole herecké v Praze.


2.3.1944
Praha, Protektorát Čechy a Morava
Hana Pastejříková csfd

Člověk v ZOOChtěla bych ten stromNáhodou je príma!Bloudění orientačního běžceLev s bílou hřívou...nebo být zabitPohádka o MalíčkoviRumburakPříjemce platí v dolarechŠílený kankánVelké malé vodyCukrová boudaA pobežím až na kraj svetaJak rodí chlapMajka tárajkaLéto s kovbojemNadívaní hlemýždi po gaskoňskuTam, kde hnízdí čápiHriech Kataríny Padychovej...a pozdravuji vlaštovkyPan TomšíkZojka a ValerijaPřísně tajné premiérySlečny přijdou pozdějiDrahomíraDélka polibku devadesátNikdo se nebude smátMalá kupovitá oblačnostVániceRanč U Zelené sedmyRoky prelomuSynové a dcery Jakuba sklářeMalý pitaval z velkého městaTřicet případů majora ZemanaŽena za pultemBakalářiPřípadMotýl


Aktualizace osobnostního profilu Hana Pastejříková: 16.11. 2023 13:42