Jana Paulová 69 let


Narodila se v roce 1955 v hlavním městě Praze ve znamení Vodnáře. V roce 1976 vystudovala herectví na DAMU. V 80. letech hrála a zpívala v Semaforu ve skupině Josefa Dvořáka. Zde ji proslavila role Královny ve hře v S Pydlou zádech. K vidění byla také v Hudebním divadle v Karlíně, kde vystupovala hlavně v muzikálech. Z mnoha uveďme Někdo to rád horké, Cikáni jdou do nebe, Pohádka máje aj.

Jana je k vidění ve filmech, pohádkách, seriálech a inscenacích. Z filmových rolí to jsou např. snímky: ANDĚL SVÁDÍ ĎÁBLA, BUBU A FILIP, FANDA, HAVÁRIE, HÁDANICE, PÁNSKÁ JÍZDA, JAK VYLOUPIT BANKU, WATERLOO PO ČESKU, ÚLET, SMRT KRÁSNÝCH SRNCŮ a v neposlední řadě nesmíme také zapomenout na trilogii KAMEŇÁK od režiséra Zdeňka Trošky, kde Jana společně s Václavem Vydrou ztvárnili jedny z hlavních rolí.

Jana je vdaná. Jejím manželem je hudebník Milan Svoboda, se kterým má dvě dcery. Mezi její koníčky patří hlavně cestování, čtení knih, děti a baví ji také procházky přírodou.


19.2.1955
Praha, Československo
Jana Paulová csfd

Ženská pomstaBez předsudkůZačarovaná láskaKameňák 3Kameňák 2KameňákÚletWaterloo po českuDobrodružství pod postelíCeremoniářDivoké pivoMalostranské humoreskyPohádka o lidech a Boží lékárněRuletaUsmívej se, lásko máLidumilModrý denRóza, strážné strašidloKryštof a KristinaDva z násJak vyloupit bankuKšeftO myrtové panněPohádka o touzeZálety koňského handlířeBylinková princeznaDen D Dáši BHádanicePofoukej mi jahodyKdo probudí Pindruše ...?Anděl svádí ďáblaMistr Pleticha a pastýř JehňátkoPohled z hlubinPoslední leč Alfonse KaráskaTajemství čínského velbloudaHrdličkaLásky na zítřekSmrt krásných srncůZázračné dítěHavárieKus životaMoje zlaté holkyPrincezny nejsou vždycky na vdáváníPřípad JaruškaRevue za šest korunDruhý tah pěšcemMonika a pesO velkém nosuO zakletém hadoviPánská jízdaŠkatule, škatule, hejbejte seO brokátové růži a slavíku z perletiPříjemce platí v dolarechTaneček přes dvě peklaÚnos MoravankyJak se peče štěstíDěti zítřkůKam s ním?Příliš hodní lidéAkce Býčí oko


Aktualizace osobnostního profilu Jana Paulová: 12.12. 2023 23:38