Juraj Ďurdiak 71 let


Slovenský herec, pěvec a podnikatel Juraj Ďurdiak se narodil 27. dubna 1952 v Bratislavě. Vystudoval operní zpěv na bratislavské konzervatoři (1986) a herectví na VŠMU. Po absolutoriu na VŠMU v roce 1974 dostal umístěnku do trnavského zájezdového Divadla pro děti a mládež. Soubor divadla tvořil jeden ročník absolventů VŠMU spolu s několika herci ze starší generace. Toto seskupení dosáhlo největších úspěchů v historii divadla. I když Juraj Ďurdiak spolu s Hanou Gregorovou a Marošem Zednikovičem chtěli původně do činohry na Novou scénu. V Trnavě působil dva roky, poté dal výpověď. Mezitím přišel první maďarský film. Do filmu DLOUHÉ ČEKÁNÍ (1975) role: Peter - si herce vybral sám režisér Imre Gyöngyössy.

V roce 1983 se Juraj Ďurdiak stal členem Poetického souboru bratislavského Divadla Nová scéna. Od roku 1987 byl členem Komorní opery při slovenské filharmonii a od roku 1989 je stálým hostem Komorní opery Slovenského národního divadla. V roce 1987 si zahrál v detektivně laděném příběhu J. Zemana ÚSMEV DIABLA a v TV hudebním filmu pro děti a mládež NIEKTO AKO JA. Epizodní roli maďarského rekreanta také ztvárnil v TV seriálu DYNASTIE NOVÁKŮ (1982). Zahrál si i v TV minisérii ANIČKA JURKOVIČOVÁ (1983).

V 90. letech to herec zkoušel s podnikáním, mimo jiné vlastnil i známou kavárnu U Anjelov na Starém Městě v Bratislavě. Dnes Juraj Ďurdiak účinkuje v operetách a muzikálech bratislavské Nové scény. Od roku 2002 je tam uměleckým šéfem. Do českého filmu se vrátil epizodní roličkou Němce Hanse v Renčově komedii ROMÁN PRO ŽENY (2005). V roce 2006 se stal manažerem studia L + S. V roce 2008 se objevil v TV seriálu MESTO TIENOV. Jeho sestrou byla slovenská herečka Judita Ďurdiaková (1948 - 1992).


27.4.1952
Bratislava, Československo
Juraj Ďurdiak csfd

Pražské orgieÚnosZázračný nosRomán pro ženyKniežaČarovné kresadloPravo na prošlojeMarhuľový lekvárNiekto ako jaVaša vec, pán komisárÚsmev diablaMálkaTiene v rajiNeveraRaskil a SidaAngolský deník lékařkyČierny slnovratAnička JurkovičováKukučia nôtaPalculienkaSchöne und das Tier, DieTam je hviezda SíriusUpratovanieBite sa, pán Jedlinský!Pád horeZlatá panna a prekliaty bratDesiaty chlapNebráňme vtákom lietaťSúdim ťa láskouAnamneseMiško Drotár a naozajstná princeznáMŕtvi maturovať nebudúPosledný súd Michelangela BuonarrotihoPrvé láskyVojak a bratove slzyZrcadlo velkého mágaHodiny strachuKam nikdo nesmíSmrť šitá na mieruNa vysokej skale: Spišský rebelO nosatom kuchárovi a nohatom drotároviPomarančová rozprávkaPrinc a VečerniceSpevák PeterTengerre nézö cellákČistá řekaĽudská láskaHľadačiJulie odvedleOči jako hvězdyZlaté klasyŠtipku soliKlavír ve vzduchuZlatá runaBrána k domovuTetované časomVárakozókSerenádaUmelecké dielo


Aktualizace osobnostního profilu Juraj Ďurdiak: 31.10. 2023 17:04