Jozef Hanúsek (1927 - 1971)


Dostal do vínku dar – velmi vzácný smysl pro humor, který jej neopustil po celý jeho poměrně krátký život, a který velmi rád rozdával svému okolí. Po ukončení studia divadelní vědy na FF UK v Bratislavě účinkoval jako herec ve Venkovském divadle, byl členem hereckého souboru bratislavského rozhlasu. Od roku 1958 až do své smrti působil jako herec v souboru Tatra revue, ve kterém uplatňoval své kabaretní nadání.

Také byl jedním ze zakladatelů a člen bývalé estrádní skupiny, která působila při Domě osvěty v Pezinku pod názvem „Veselí pezinští pavouci“. Přestože už od té doby uplynulo mnoho let, z tohoto období nese jméno i pezinský, v té době nejlepší taneční orchestr „Veselí pezinští pavouci“.


12.11.1927
Pezinok, Československo
27.3.1971
Bratislava, Československo
Jozef Hanúsek csfd

Hľadači svetlaKlinko a Kompit kráľRajský plynZločin slečny BacilpýškyMorská záhadaNeveraKnieža liptovskéSmrť Márie JankovskejŠkandál v Melodias bankeSmrt přichází v deštiArchimedov zákonPřípad Barnabáš KosJánošík I., II.Výlet po DunajiVždy možno začaťSkalní v ofsajdeKapitán DabačPán a hvezdárDáždnik svätého PetraPosledný návratŠťastie príde v nedeľuA. C. Dupin zasahujeZrkadlo občana PokornéhoVináreň Horné OrešanyChameleónAký bol dnešný deň, občan..?Silvester na DunajiViecha dobrej náladyKonečná stanica Rytmus


Aktualizace osobnostního profilu Jozef Hanúsek: 26.2. 2024 11:26