Kate del Castillo 51 let


Celým jménem Kate del Castillo Negrete Trillo je mexická herečka. Jejím otcem je herec Eric del Castillo, který si popularitu vydobil zejména účinkováním v telenovelách a Kate se rozhodla jít v jeho stopách. Jméno získala po matce a též má dva sourozence – sestru Verónicu, jež je novinářkou, a nevlastního bratra Ponciana.

V mezičase, konkrétně roku 1996, se objevila ve videoklipu Rickyho Martina s názvem Fuego de Noche, Nieve de Día a po několika dalších rolích v mýdlových operách přišel její debut na obrazovkách USA v komediálním seriálu American Family (od r. 2002) – role byla sice sekundární, avšak zajistila Kate její další camea v ryze americké produkci. Mihla se v seriálu Tráva (od r. 2005) coby mexická politička, ztvárnila šerifku v epizodě Killer Regrets (2011) v oblíbené Kriminálce Miami (od r. 2002) či policistku v thrilleru Grimm (od r. 2011).

Nezůstala však pouze u televizní tvorby a objevila se v několika (většinou béčkových) amerických filmech, aby roku 2011 opět učarovala hispánské obyvatelstvo – ztvárnila totiž hlavní roli v narconovele La Reina del Sur (od r. 2011). Seriál natáčen v koprodukci USA, Mexika a Španělska byl obrovským hitem, jen ve Státech činila průměrná sledovanost okolo dvou milionů diváků a ve Španělsku se blížila třem milionům – telenovela s motivem drogových kartelů natočena dle stejnojmeného románu spisovatele Artura Péreze-Reverte (který osobně Kate do role vybral) byla svého času nejdražší produkcí studia Telemundo, obliba byla natolik vysoká, že oznámení druhé série bez účasti Kate u fanoušků tvrdě narazilo a pokračování vzniklo až po takřka osmi letech, avšak s návratem hlavní hvězdy.

Okolo roku 2015 stanice Telemundo uvedlo další narconovelu, v níž Castillo opět ztvárnila obchodnici s drogami – navzdory zasazení příběhu do Miami 70. let a podobností s Královnou jihu však divácké ohlasy byly vlažné a sledovanost průměrná – tou dobou uvedla herečka na trh nejen svou vlastní značku tequilly s názvem „Honor del Castillo“, ale též začaly spekulace ohledně praní špinavých peněz a napojení na drogový kartel...


23.10.1972
Mexico City, Mexiko
Kate del Castillo csfd

Hunting Ava BravoMizerové navždyEl ChicanoVše o Nině33 životůEl Americano 3DEl Crimen del Cacaro GumaroKniha životaPro dobrotu na žebrotuVisitantesA Miracle in Spanish HarlemColosio: El asesinatoK-11Ženy bez mužůDown for LifeBad GuysJulieHranice smrtiMosquita muertaPřevratTradeV neděli v desetLime Salted LoveAmerican VisaAvisos de ocasiónSendero mortal IIReclusorioAmor que mataEducación sexual en breves leccionesSendero equivocadoEl último escapeSobrinas del diablo, LasÚltimo escape, ElLos de abajoLa Reina del SurVolver a CaerŽenské zbraněMaya a tři bojovníciMr. MayorNeovladatelná


Aktualizace osobnostního profilu Kate del Castillo: 6.11. 2023 12:39