Regina Rázlová 76 let


Dcera prvního předsedy české vlády za sovětské okupace Ing. Stanislava Rázla. Vystudovala Střední průmyslovou školu filmovou v Čimelici a DAMU, obor herectví (M. Nedbal). Později sama na DAMU herectví učila. Její život je podobně zamotaný jako její postava (Hanka Bízová), kterou ztvárnila v seriálu 30 případů majora Zemana.

V roce 1998 byla zadržena policií za zneužití informací v obchodním styku a škody za 400 miliónů korun. Měla se podílet na tunelování firmy Skloexport. Strávila rok ve vazbě, za který v roce 2006 vysoudila u Evropského soudu na ČR odškodné. Soudní spor skončil v roce 2007 bez viníka.

Dnes invalidní důchodkyně - trpí řadu let roztroušenou sklerózou. Ve volném čase maluje krajinky a váže věnce. A snad stále připravuje knihu o svém životě a o pobytu ve vězení. Má dvě děti z prvního manželství: Lukáše (*1973) a Adélu (*1977). V roce 1999 se vdala za Jindřicha Santara.

Její první filmovou rolí byla holka z města na jednu noc ve filmu Utrpení mladého Boháčka (1969), kde se objevila s Pavlem Landovským. Následovala řada filmových a seriálových rolí. Z těch nejznámějších: film Hodíme se k sobě, miláčku...? (1974), Parta hic (1976) - kde si zahrála lékařku. Nebo úspěšná komedie Ten svetr si nesvlíkej (1981). Proslulý je seriál režiséra Sequense 30 případů majora Zemana (1974), kde si zahrála ve třech epizodách. Či Moskalykův seriál Panoptikum města pražského (1986). Dále populární seriály Létající Čestmír (1984), Malý pitaval z velkého města (1982) a Nejmladší z rodu Hamrů (1974)... Poslední její filmovou rolí byla sociální pracovnice Zubatá v oskarovém snímku Kolja (1996). V roce 1998 pak (zatím) její úplně poslední role v pohádce České televize Zlatý copánek.


16.7.1947
Brná nad Labem, Ústí nad Labem, Československo
Regina Rázlová csfd

Tancuj MatyldoAch, ta láska nebeská...Žáby bez jazykaTajemství pouze služebníModelky s.r.o.KoljaStudňa mladostiKrálovna štěstíPutování po Blažených ostrovechVstup do ráje zakázánRukojmíVšichni za jednohoZlatý copánekKinkongova smrtDomácí lékařPeníze a krevPreceptorTrvale jasnoBerete se dobrovolně?GobseckPočestná kariéraRůžový HubertČarodějky z Greenham CommonOdhalení jednoho spiknutíPod maskouPozor, je ozbrojen!Bledě modré ženské písmoPřezůvky ŠtěstěnyRozčarovaníVyhnanstvíIm Schlaraffenland. Ein Roman unter feinen LeutenOtýliina záhadaAnna proletářkaDívka s mušlíItalské jaroSmrt a blažená paníTajemství Ďáblovy kapsyTak co, mladý muži?Ten svetr si nesvlíkejXenaHistorie začíná pod kaštanyKamarátkyKdo přichází před půlnocíMuž s puškouŽena pro tři mužePracka v láhviSkandál v Gri - Gri baruStíhán a podezřelýIkarův pádPodivné přátelství herce JeseniaMozartovské miniaturyPaleta láskyParta hicPůjčkaStáří devatenáctHorúčkaKdyž Praha povstalaMinotaurus nemá nadějiSova sídlí v dutém stroměČenkovej deti


Aktualizace osobnostního profilu Regina Rázlová: 31.10. 2023 12:42