Joanna Cassidy 78 let


Americká filmová hvězda, Joanna Cassidy, vlastním jménem Joanna Virginia Caskey, má na svém kontě, za čtyřicet let práce před objektivy kamer, desítky rolí. Jde o zkušenou matadorku filmového průmyslu, televizní zábavy a modelingu.

Herecké zkušenosti začala sbírat před filmovou kamerou už na konci 60. let. První film, ve kterém získala Joanna roli, byl snímek BULLITT v roce 1968. V sedmdesátých letech získala celou řadu rolí v dlouhé řadě televizních seriálů. V mezinárodním měřítku ji proslavil až film režiséra R.Scotta BLADE RUNNER, natočený v roce 1982, kde si zahrála společně s Harrisonem Fordem. Dobře zvládla i herecky poměrně náročnou roli reportérky Blaire Stryder ve Spottiswoodeho filmu POD PALBOU.

Joanna Cassidy je herečkou všeobecného talentu, nicméně její hlavní herecká orientace směřuje celý život hlavně do televizní produkce, což jí poněkud ubírá na světové popularitě, kterou by si jinak určitě zasloužila v mnohem větší míře. V roce 1984 získala Zlatý Glóbus za rok 1983 v seriálu BUFFALO BILL jako nejlepší herečka v seriálu.

Joanna má velmi pozitivní vztah ke zvířatům a proto se hodně angažuje jako aktivistka za práva zvířat. Jejím manželem se na deset let stal v letech 1964-74 Dr. Kennard C.Kobrin. Společně mají dvě děti.


2.8.1945
Haddonfield, New Jersey, USA
Joanna Cassidy csfd

UppercutMy True FairytalePlíživé zloPřeludyToo LateZugzwangDoorway to HeavenNoční jízdaAnderson's CrossVánek osuduDům v temnotáchStolenTak se mějHloubka dušePodvody a lžiPolibte nevěstuLarry - inspektor hygienické stanicePanna z JuarezuSmrtící nenávist 2FoundWitches of the CaribbeanČítárnaMurder on the HudsonCesta úspěchuSpalující oheňAntraxDuchové MarsuMoonglowPokušeníSloužit a chránitBludný kruhNebezpečná krásaDruhá občanská válkaExecutive PowerLovedAlchemyCrystal CaveŘetězová reakceEye of the StalkerSpi, děťátko, spiUpír v BrooklynuThe Rockford Files: I Still Love L.A.Barbaři za branouMonstrumOther MothersDokonalá rodinaGrass RootsPřímý přenos z cely smrtiSmrtonosná hrázZačít znovaNeříkejte mamince, že pečovatelka zemřelaOsamělá srdceVražda po americkuBar GirlsGirl of the Limberlost, AMatka, dcera a milenciTam, kde je srdceWheels of TerrorEskorta1969


Aktualizace osobnostního profilu Joanna Cassidy: 23.3. 2024 00:13