Hana Igonda Ševčíková 54 let


Česká herečka Hana Ševčíková se narodila 20. února 1970 v Praze. Své jméno dostala podle zpěvačky Hany Zagorové, jelikož její zpěv zněl z rádia v průběhu porodu v porodnici. Hana vystudovala střední pedagogickou školu a DAMU v Praze. Studovala u herce Borise Rösnera, který měl pověst svérázného pedagoga, a kromě cenných rad v něm získala budoucího skvělého kolegu. Od roku 1990 hostovala v Národním divadle, od roku 1992 tam má stálé angažmá.

Hana je především divadelní a dabingová herečka. Divadelní hry ROK NA VSI (1995), KDYŽ SBÍRALA JSEM ROZMARÝN (1996), SLUHA DVOU PÁNŮ (2000) nebo NAŠI FURIANTI (2006) přenášela na obrazovku rovněž Česká televize. Dabingový rejstřík zahrnuje desítky projektů, mj. seriály ČARODĚJKY, ZTRACENI, DVA A PŮL CHLAPA, MĚSTO ŽEN. Ve filmech nejčastěji dabuje herečky Drew Barrymore, Jennifer Jason Leigh, Renée Zellweger, Marisu Tomei, Evu Mendes nebo Radhu Mitchell.

Hana se podruhé provdala v roce 2005 za slovenského herce Marka Igonda, od té doby nosí jméno Hana Igonda Ševčíková. Pár má spolu dceru Máriu Anetu, která se narodila 18. července 2007. Sympatická herečka s atypicky zabarvenýma očima se nálepce „Mařenka“ vůbec nebrání. Kromě bohatých životních zkušeností jí dala možnost poznat bezvadný štáb nezapomenutelných hereckých velikánů, většina z nich již nejsou mezi námi.


20.2.1970
Praha, Československo
Hana Igonda Ševčíková csfd

Reklama na VánoceAtlas ptákůSprávnej dresSama v čase normálnostiCrash RoadTom v kozí kůžiZimní vílaSmůlaNetrpělivost srdceO zasněné ŽofinceRabín a jeho GolemVápeničkaHrad stínůLidumilTřetí noc pro čarodějeDick WhittingtonKonec básníků v ČecháchO zázračné moušePohádka o prolhaném královstvíRůžový květLáska zlatnice LeonettyTedaldo a ElisaOznamuje se láskám vašimUf - oni jsou tadyVlastně se nic nestaloVolhaNárodní házenáHlava MedúzyManželství po českuMísto zločinu OstravaPoldové a nemluvněRodinné vztahyVzteklinaDoktorka KellerováDrazí sousedéMordpartaRapl3 plus 1 s Miroslavem DonutilemAch, ty vraždy!Cesty domůKriminálka Anděl


Aktualizace osobnostního profilu Hana Igonda Ševčíková: 3.11. 2023 15:30