Anna Šišková 63 let


Tato dnes už dobře známá herečka i českému divákovi se narodila 30. června 1960 ve Slovenské Žilině. Již od Gymnázia se věnovala herectví v ochotnickém kroužku. Na studijích na Pedogogické fakultě Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Prešově se stala členkou činohry Divadla Jonáša Záborského.

Poté se jí začali hrnout nabídky z Čech, kde natočila několik dalších filmů. V roce 2002 byla znovu nominována na Českého lva jako herečka ve vedlejší roli za film KRUTÉ RADOSTI, ale nominace byla jediným úspěchem neboť Českého lva jí “vyfoukla“ Jana Hrubiánská za film Děvčátko.

Českému seriálovému divákovi se připomněla jednou z hlavních rolích v seriálu MÍSTO V ŽIVOTĚ, kde si zahrála po boku Ondřeje Vetchého a také v seriálu LETIŠTĚ. S Jaroslavem Filipem má dceru Dorotu. 14 let byla provdaná za režiséra Juraja Nvotu, mají spolu dceru Terezu. Jejím současným partnerem je režisér Jiří Chlumský. Nyní neustále pendluje mezi Prahou a Bratislavou. Můžeme ji vidět v Radošínském naivním divadle, v Astorce a u nás ve Švandově divadle.


30.6.1960
Žilina, Československo
Anna Šišková csfd

A máme, co jsme chtěliIndiánV létě ti řeknu, jak se mámVitaj doma, brate!Snoubenec nebo milenec?Špína10 pravidel jak sbalit holkuNuda a iné drogy7 dní hříchůHasičiBratislavafilmVeni, vidi, viciMalé oslavyTajnostiPrachy dělaj člověkaEden - Zlatá kartaSluneční státKonečná staniceZůstane to mezi námiKruté radostiVadí nevadíKrajinkaMusíme si pomáhatSlečna DušehojiváPriateľstvá padajúceho lístiaPrášky na spanieAlbert, AlbertDušičkaMikuláš MrázSamota láskyNa krásnom modrom DunajiČerti nespiaŽenské oddelenieDávajte si pozor!Tajomstvá pod viečkamiŠípková RůženkaBalada o mŕtvych očiachHrdina západuÚsmev diablaModrá zelená zónaČarbákBúrkaNeveraSnopy z pieskuTichá radosťVydatá slečna RositaNeľahké láskyVeľká nocZločin Arthura SavilaSpevákProfesorova dcéraEinsteinNa vlnách JadranuSvätý Max


Aktualizace osobnostního profilu Anna Šišková: 5.11. 2023 08:47