Sarah Paulson 49 let


Americká herečka Sarah Catharine Paulson se narodila 17. prosince 1974 na floridské Tampě, kde s rodinou vyrůstala do svých pěti let, než se rodiče rozvedli. S matkou se přestěhovaly na Manhattan, ale za otcem a dvěma sestrami se do rodiště pravidelně vracela. Od dětství ji přitahovalo divadlo, profesionální debut zahájila ve 12-ti letech ve hře Amerlia Agai. Absolvovala střední školu LaGuardia, a poté Americkou akademii dramatického umění. Na Broadwayi debutovala jako devatenáctiletá ve hře ověnčené cenou Tony Award The Sisters Rosensweig. Nadšené kritiky získala za výkon ve hře Killer Joe a převážně pozitivní recenze ve hře The Glass Menagerie.

V roce 2012 se objeví po boku mnoha filmových hvězd v historickém politickém dramatu GAME CHANGE. K příštím projektům patří hlavní role Kate v dramedii FAIRHAVEN (2012), role Sarah v mysteriózním snímku THE TIME BEING (2012) a vedlejší role v dramatu MUD (2013).

Křehká hnědooká plavovláska proslula událostí s nádechem skandálu při předávání cen Tony Award 2005, kde herečka Cherry Jones naznačila v děkovné řeči intimitu jejich vztahu, který trval až do roku 2009. Na svém těle Sarah nosí dvě tetování. Aktuálně žije v kalifornské Santa Monice. Svůj talent pro komedii i drama uplatňuje paralelně v divadelní i filmové tvorbě stejným dílem a se stejnou láskou.


17.12.1974
Tampa, Florida, USA
Sarah Paulson csfd

V zajetíSkleněnýSněžný klukStehlíkDebbie a její parťačkyV pastiAkta Pentagon: Skrytá válkaRebel v žitěBlue JayCarolCena mociClaire's Cambodia12 let v řetězechBahno z MississippiOsudový návratPrezidentské volbyStars in ShortsThe Time BeingMartha Marcy May MarleneŠťastný Nový rokNovember ChristmasPretty/HandsomeSpiritGriffin a PhoenixováLovci mušlíSvatba na spadnutíPiccadilly JimPlavkyněSerenityTa známá Bettie PageKašlu na láskuBroukCesta do válkyMetropolisPo čem ženy toužíBlázniví únosciJiná láskaDlouhá cesta domůLevitationŠerif s tvrdou pěstíFriends at LastMedvědRatchedováAmerican Crime StoryAmerican Horror StoryMrs. America


Aktualizace osobnostního profilu Sarah Paulson: 31.10. 2023 20:40