Ilija Ivezič (1926 - 2016)


Herec a producent Ilija Ivezić se narodil 20. července 1926 v chorvatském městě Ričice. Svou kariéru odstartoval na divadelních prknech v Záhřebu, Splitu a Zadaru.

Pro svoji lásku k filmovému herectví natáčí prakticky po celý život a to většinou jugoslávské filmy, ale úspěchy a přece jen výrazné role v mayovkách mu pomohly se přiblížit i k mezinárodní filmové produkci.


20.7.1926
Gračac, Croatia, Jugoslávie
14.4.2016
Zagreb, Chorvatsko
Ilija Ivezič csfd

Kradljivac uspomenaMoram spavat', andjeleDuch maršála TitaKad mrtvi zapjevajuBožić u BečuPrepoznavanjeLukaZlatne godineVrijeme ratnikaLe grand ruban (Truck)StelaHamburg AltonaKrvopijciZivot sa stricemKraljeva zavrsnicaObećana zemljaCrveni i crniThe War BoyMalá vlaková loupežMedeni mjesecHocu zivjetiTamburasiPuska u cik zoreVisoki naponŽijme, potom uvidímeHajdučka vremenaLudi daniPokus o útěkŘíše zkázyHitler iz našeg sokakaSeljacka buna 1573Predstava Hamleta u Mrdusi DonjojPátá ofenzíva: Bitva o SutjeskuRazmedjaSupi nad AljaškouŽít láskouLov na jelenePrvi splitski odredVlk samotářV horách roste zelená boroviceHranjenikDivlji andjeliPoutaUštvaný válkouVinnetou a Old Shatterhand v údolí smrtiKaja, ubit ću te!Chladnokrevně předložený účetKonjuh planinomVinnetou a Old FirehandPetrolejový princVinnetou - Poslední výstřelMezi supySvanuceVinnetou - Rudý gentlemanTváří v tvářVinnetouPoklad na Stříbrném jezeřeAbeceda strahaOdmori se, zasluzio siNeuništivi


Aktualizace osobnostního profilu Ilija Ivezič: 26.2. 2024 22:45