Katherine DeMille (1911 - 1995)


Americká filmová herečka, narozená ve Vancouveru v Britské Kolumbii, nebo také Kanadě, dne 29. 6. 1911, Katherine DeMille, vlastním jménem Katherine Paula Lester, měla na počátku svého života velkou smůlu. Nejdříve zahynul její otec, důstojník v I. světové válce, a když jí bylo devět let, zemřela její matka v roce 1920 na tuberkulózu. Katharine byla umístěna ve vancouverském sirotčinci, ale její štěstí se projevilo hned poté, když si jí vybrali bezdětní manželé DeMillovi, a po vyřízení formalit si novou členku rodiny odvezli do New Yorku, aby jí adoptovali. DeMillovi... milovníci filmu okamžitě zbystří pozornost - ano, jedná se o později světově proslulého filmového režisera Cecila B. DeMille a jeho ženu Constance. Noví rodiče vytvořili Kate krásný domov, a ona vyrůstala nejen v zámožném prostředí, ale především hýčkaná otcem i matkou. Katharine tíhla k divadlu a filmu, a údajně často sedávala vedle režisérské židle Cecila B. DeMilla, a sledovala jeho práci s herci. Už v té době si zřejmě přála stát se krásnou a obdivovanou herečkou.

DeMille se v roce 1937 provdala za herce Anthony Quinna a byla to velká láska. Z tohoto manželství se narodilo pět dětí - Christopher 1939, Christina 1941, Catalina 1942, Duncan 1945, a nejmladší Valentina, která se narodila v prosinci 1952. Christopher jejich první dítě, se jako dvouletý nešťastnou náhodou utopil v rybníce. Katharine se objevila na předávání Oscarů v roce 1953, převzít tuto prestižní cenu za Anthonyho, který v té době byl pracovně v Evropě. Manželství se po 25 letech rozpadlo v roce 1965, když nebyla Katharine schopna odpustit Anthonymu zradu, nebo jinak řečeno „úlet" s kostýmní výtvarnicí Jolandou Addolori, se kterou se stejně pak Quinn za krátký čas rozešel.

Svou kariéru ukončila Katharine dávno před tím už v roce 1956, když hrála naposled malou roli ve filmu Man from Del Rio a A.Quinn zde hrál hlavní roli Dava Roblese. I tak měla na svém kontě 30 filmů. Katherine DeMille zemřela v Tusconu ve státě Arizona 27. 4. 1995 ve věku 83 let na Alzheimerovu chorobu.


29.6.1911
Vancouver, British Columbia, Kanada
27.4.1995
Tucson, Arizona, USA
Katherine DeMille csfd

Muž z del RiaThe JudgeBlack GoldNeporaženáAloma of the South SeasDark Streets of CairoEllery Queen, Master DetectiveIsle of DestinyIn Old CalienteTrapped in the SkyBlockadeCharlie Chan at the OlympicsScotland Yard nařizujeThe CalifornianUnder SuspicionBanjo on My KneeDrift FenceRamonaRomeo a JulieSky ParadeAll the King's HorsesKřižáciThe Black RoomThe Call of the WildBelle of the NinetiesThe Trumpet BlowsViva Villa!Girls About TownSon of IndiaMadam SatanHollywood Extra GirlHollywood on Parade No. A-9The 25th Annual Academy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Katherine DeMille: 13.2. 2024 06:23