Milena Steinmasslová 69 let


Česká herečka je známa především z divadla a televize ale i z filmu, kde ztvárnila několik rolí. Narodila se v Praze v březnu roku 1955. Poprvé se objevila ve filmu UŽ ZASE SKÁČU PŘES KALUŽE z roku 1970, kde hrála Adamovu sestru. Později si zahrála Kristu v komedii JAK UTOPIT DOKTORA MRÁČKA (1974). Začala studovat pražskou DAMU a mezitím již hostovala v Národním divadle a v Činoherním klubu. Krátký čas ale působila i v Divadle Na zábradlí. DAMU úspěšně dokončila v roce 1978 a o rok později se stává členkou Divadla pod Palmovkou.

Její herecký um byl více využit především v televizních inscenacích a seriálech. Ztvárnila postavu Bohunky v normalizačních seriálu MUŽ NA RADNICI (1976) ale především je známa rolí maminky Kudrnové z komediálního seriálu RANČ U ZELENÉ SEDMY (1998), který se natáčel až do roku 2005 a nebo rolí paní Prchalové z RODINNÝCH POUT. Zahrála si v několika tv pohádkách POHÁDKA O EBENOVÉM KONI (1978), PAVOUK SE SMARAGDOVÝMA OČIMA (1986), nebo O RADKOVI A MILENĚ (1990) a O VÍLE ARNOŠTCE (2001. V 80. letech moderovala pořady pro děti.

V současné době je členkou třech pražských divadel. V divadelním souboru Kašpar, který je součástí Divadla v Celetné hraje mj. v inscenacích “Richard III.“,“Hamlet“,“Claudius a Gertruda“ či “Bez kyslíku“ a “Garderobiéra“. V Divadle Na zábradlí účinkuje ve hře od Liz Lochhead “Perfect Days“ a na Malé Fidlovačce vystupuje v romantické komedii od Leonarda Gersheho “Motýli“. Pracuje také jako učitelka herectví na VOŠ v pražské Michli.

Vidět ji můžeme v divadelní hře “Kornelovy Vdovy“, se kterou jezdí po českých a moravských městech. Společně s Ladislavem Potměšilem vystupovala ve francouzské komediální hře “Jak unést dámu“. Milena Steinmasslová se věnuje i dabingu, nadabovala několik filmů. V roce 2007 pro Českou televizi spolu uváděla se Svatoplukem Schullerem pořad “Znamení a rituály“. Je vdaná za Romana Pavlíčka, se kterým má dva syny, staršího Tomáše a mladšího Jana.


21.3.1955
Praha, Československo
Milena Steinmasslová csfd

Němá tajemstvíJako letní sníhStaříciPovídky z městského parkuMY 2Křídla VánocČeský HonzaPsí kusDas siebte FotoO víle ArnoštceTa třetíO princezně z RiminiTom v kozí kůžiO spanilé JašinceDědo, čarujPrinc z pohádkyV erbu lviceČernobílá pohádkaHadí pohledyPravda a ležTvář za sklemHledání v bílém obdélníkuO třech stříbrných hřebenechRudá DivušeO Radkovi a MileněVzpomínka na břehu mořeBludiště cestJen ty a jáVyšehradBratřiSkandál v MilforduSoučtyTalismanyO rybáři a rybcePavouk se smaragdovýma očimaÚzemí strachuChán Sulejmán a víla FatméPohádka o MalíčkoviPětka s hvězdičkouKarel Hynek MáchaNa semaforu zelenáPoslední vlakSmrt talentovaného ševceDějiny jednoho dneKaňka do pohádkyVíkend bez rodičůHad z rájeLakovkaPastýřská pohádkaPředjaříSestřičky růžíXenaZločin na poštěDvě pohádky z lesaPřekupníkem proti své vůliZastav se a ohlédniZastřený barevný světZákon rovnostiKolombínaO statečné princezně Janě


Aktualizace osobnostního profilu Milena Steinmasslová: 11.11. 2023 15:34