Jeffrey Hunter (1926 - 1969)


Jeffrey Hunter, vlastním jménem Henry Herman McKinnies, Jr., se narodil 25. 11. 1926 v New Orleans, jako jediný syn. Otec byl inženýr, a matka se starala o domácnost. V roce 1930 se rodina přestěhovala do Milwaukee. Mladý „Hank“ jak mu spolužáci předzdívali, vystudoval střední školu, a získal zajímavou práci nejdříve jako reportér, později jako herec v rozhlasových vysíláních radiové stanice WTM. Po dobu prázdnin se účasňoval intenzivních hereckých kurzů.

Jeff Hunter se oženil v roce 1950 s herečkou Barbarou Rush, a měli spolu syna Christophera. Rozvedli se v březnu 1955, ale Barbara na něj nezanevřela, a tvrdila o svém exmanželovi, že to je ten nejlepší muž, jakého kdy měla možnost poznat.

Od r.1951 do roku 1955 natočil filmy – The Frogman (Žabí muž), Bells on their toes, Dreambot, Princess of the Nile (Princezna Nilu), White Feather (Bílé pero), Seven cities of Gold, jeho nejčastější partnerkou byla herečka Debra Paget. Následoval film Searchers – Pátrači, nebo také Hledači - po boku Johna Wayna a Nathalie Wood.

Druhé manželství s bývalou modelkou Joan Dusty Bartlett se odehrálo v červenci 1957, a s ní měl dva syny : Todda a Scotta, a adoptivního syna Steela , který byl Joany z jejího předešlého manželství.


25.11.1926
New Orleans, Louisiana, USA
27.5.1969
Los Angeles, California, USA
Jeffrey Hunter csfd

La Vera storia di Frank MannataSuper Colt 38Frau Wirtin hat auch einen GrafenJoe... cercati un posto per morire!Kde vzít za války pivoA Witch without a BroomBruja sin escoba, UnaGenerál CusterPrůvodce ženatého mužeThe Christmas KidDimension 5Strange PortraitBrainstormChaloupka strýčka TomaJoaquín MurrietaStar Trek: KlecOro per i CesariThe Man from GalvestonNejdelší denNo Man Is an IslandKrál králůMan-TrapDestiny, West!Hell to EternityKey WitnessSergeant RutledgeIn Love and WarMardi GrasThe Last HurrahCount Five and DieGun for a CowardNo Down PaymentThe True Story of Jesse JamesThe Way to the GoldPolibek před smrtíStopařiThe Proud OnesUkradený vlakSeven Angry MenSeven Cities of GoldWhite FeatherPrincess of the NileThree Young TexansSailor of the KingBelles on Their ToesDreamboatLure of the WildernessRed Skies of MontanaCall Me MisterFourteen HoursTake Care of My Little GirlThe FrogmenJulius CaesarStar Trek: DiscoveryJourney Into FearStar TrekTemple Houston


Aktualizace osobnostního profilu Jeffrey Hunter: 19.11. 2023 16:33