Katarzyna Glinka 47 let


Tato drobná, atraktivní brunetka je jednou z nejznámějších a nejvíce okouzlujících polských hereček současné generace. Rodačka ze slezské Svídnice, vyrůstala nedaleko českých hranic, v Dzierżoniowie, kde také vystudovala II. Všeobecně vzdělávací lyceum a uměleckou školu. Již na střední škole navštěvovala herecký kroužek. Na studium herectví ji vzali napodruhé a v roce 2001 dokončila Vyšší státní filmovou, televizní a divadelní školu v Lodži. Závěrečná role v Shafferově ”Amadeovi” jí vynesla ocenění poroty XIX. Festivalu divadelních škol. Na divadle debutovala v únoru 2002 (Teatr Stefana Jaracza v severopolském Olštýně). Ještě předtím však více než půl roku strávila jako servírka a hosteska ve Spojených státech. Později vystupovala na scénách divadel Scena Prezentacje, Teatr Kwadrat a Teatr Polski ve Varšavě, ve které taky od roku 2003 žije.

V roce 2006 se poprvé objevila ve filmu, konkrétně jako přítelkyně hlavní hrdinky (Karolina Gruszka) v komedii FRANCUSKI NUMER (Francouzské číslo). Rok nato ji mohli diváci v kinech spatřit znovu, díky epizodní roli v romantické komedii DLACZEGO NIE! (2007, Proč ne!). Rok 2007 byl pro Katarzynu přelomový, a sice hlavní rolí Kasi Górki v telenovele ”Barvy štěstí”. Role ambiciózní, mladé dívky, která zažívá velké úspěchy v profesním životě, ale v životě osobním příliš spokojená není, jí přinesla velkou popularitu a sympatie televizních diváků. Jistou dobu figurovala coby reklamní tvář stanice Canal Plus.

V roce 2007 se účastnila první řady pořadu ”Hvězdy tančí na ledě”, kde skončila třetí. Od září 2008 do května 2009 spoluuváděla polskou verzi dobrodružné soutěže ”Pevnost Boyard”. Ve varšavském divadle Teatr Polski vystupovala v představení ”Dulscy Z.O.O.”. V roce 2009 pracovala na dalším seriálu polské televize – "Tancerze" (Tanečníci) – ve kterém ztvárnila postavu žárlivé učitelky tance Romy Kowalské. Ve stejném roce si zapsala první větší filmovou roli po boku Andrzeje Nejmana a Moniky Kwiatkowské-Dejczer v Szafrańského komedii OD ÚPLŇKU DO ÚPLŇKU, ve které představovala podvodnici.

V roce 2010 se účastnila jedenácté řady polské verze zábavné soutěže ”Když hvězdy tančí”, kde skončila druhá. Ve stejném roce se v žebříčku Forbes pro sto nejoceňovanějších hvězd polského show-byznysu umístila na 51.místě. V roce 2011 byla nominována na ”Zlatou kachnu” pro nejlepší herečku za film OCH, KAROL 2 (2011). Na podzim 2015 ji mohli diváci polské televize sledovat ve čtvrté řadě pořadu ”Tvoje tvář má známý hlas” - v 7.díle zvítězila předvedením písně Hanny Banaszak ”Samba przed rozstaniem” (Samba před rozloučením). Katarzyna byla ženou byznysmena Przemysława Gołdona, se kterým má syna Filipa (2012). V roce 2015 se rozvedla. S mužem stihla procestovat Thajsko, Mexiko i Indonésii. Navštívila taky Afriku a Jižní Ameriku. Má ráda psychologické a kostýmové filmy a díla Jana Jakuba Kolského a Pedra Almodóvara. Její oblíbenou knížkou je "Alenka v říši divů".


19.4.1977
Świdnica, Polsko
Katarzyna Glinka csfd

Komu není rady, tomu není pomociKarol, który został świętymWkręceniOd úplňku do úplňkuOch, Karol 2Wyjazd integracyjnyDlaczego nie!Francuski numerBarwy szczęściaNa sygnaleKomisarz AlexKomisarz MamaPrzyjaciółkiDaleko od noszy


Aktualizace osobnostního profilu Katarzyna Glinka: 23.4. 2024 08:47